24 / 04 / 2024

izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi

izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi

İzale-i şuyu davası, taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar tarafından ortaklığın giderilmesi için açılıyor. Peki, izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi? İzale-i şuyu davasında karar bozulabilir mi?

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Ayçiçek yağına büyük indirim: Duyan o markete koşuyor

Ayçiçek yağına o marketten büyük indirim geldi. Ayçiçek yağının litre fiyatı düştü. İşte indirimle alakalı merak edilen tüm ayrıntılar...

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

İşsizlik maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak? En az bu kadar maaş alınacak! 

Yeni asgari ücret ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken işsizlik maaşına gelecek zam merak konusu oldu. Peki yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak?

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Ayçiçek yağına indirimler ard arda geliyor! 5 litresi 133,90 TL'ye düştü

Artık marketlerin indirim reyonlarını süsleyen ayçiçek yağına bir indirim de Migros'tan geldi. Ayçiçek yağına gelen indirim ile beraber ayçiçek yağı ihtiyaçlarını gidermek isteyenler sıraya girdi. Peki indirim sonrası ayçiçek yağı fiyatları ne kadar oldu?

Nisan yine boş geçmiyor! Migros'tan Ayçiçek yağına çılgın indirim geldi! Fiyatı yine düştü

Ayçiçek yağlarına yapılan indirimler halkın teveccühü ile paralel ilerliyor. Migros Nisan ayının ilk haftasında ilk indirimini ayçiçek yağına yaptı. Perakende marketlerin arasında Migros yaptığı indirimlerle adını bi hayli duyurdu.

Migros'tan ayçiçek yağına kuyruk oluşturacak çılgın indirim geldi! 5 litre ayçiçek yağı birden şak diye 139 TL'ye indi!

Son dönemlerde yüksek fiyatlarıyla dikkat çeken ayçiçek yağına Migros'ta büyük bir indirim başladı. 5 litrelik Komili Ayçiçek Yağı'nın satış fiyatı 139,90 TL'ye düştü. 

Tarım Kredi'den Ayçiçek yağına indirim bombardımanı! Bu fiyatları görünce şok olacaksınız!

Tarım Kredi Kooperatiflerinden 14 Marta kadar ayçiçek yağına yapılan indirim büyük rağbet gördü. Ayçiçek yağı hemen hemen her şeyde kullanıldığı için temel gıda olarak en çok tüketilen ürün olduğundan yapılan zam yada indirim hemen vatandaşın ilgisini çekiyor.

izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi Haberi

izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi

İzale-i şuyu davasına itiraz edilir mi?

İzale-i şuyu davası, taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılıyor.


Bu dava bir hissedar tarafından, diğer hissedarlara karşı açılabiliyor. Dava, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor.


Bu davada kazanan ve kaybeden taraftan olmaması nedeniyle ortaklığın giderilmesi dava masraflarını tüm taraflar ödüyor.


Peki,  izale-i şuyu satışına itiraz edilir mi? İzale-i şuyu davasında karar bozulabilir mi? Bu karar hangi durumlarda bozulur?


Davada taraf teşkili açısından, davanın konusu ve harçlar açısından, müşterek mülkiyetten kat mülkiyetine geçiş açısından, ortaklığın giderilmesinde aile konutunun durumu açısından gibi bazı nedenler izale-i şuyu kararının bozulmasına neden olabiliyor.


6. HD. Esas:  2010/9430, Karar: 2010/14277, Karar...