20 / 04 / 2024

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm

İzlanda ' da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan İzlanda Meteoroloji Bürosu, havayolu şirketlerine " kırmızı alarm " uyarısında bulundu...

THY'den yeni bir güncelleme geldi! Artık uçaklarda telefon serbest olacak!

Türk Hava Yolları (THY), birçok kent merkezine uçak seferleri düzenlemesiyle bilinen bir havayolu şirketi olarak uzun yıllardır uygulanan telefon yasağını kaldırmaya hazırlanıyor. Bu gelişme, yabancı bazı havayolu şirketlerinde de gerçekleştirilirken, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından da duyuru

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!

Tasarruf finansman şirketlerinde intibak süreci sona erdi. BDDK, 6 şirketin intibak sürecini tamamladığını ve intibak taleplerinin uygun görüldüğünü açıkladı.

Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı dolandırıcılığı önler mi?

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Peki bu sermaye şartı, dolandırıcılığı önler mi? Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı sorunları çözecek mi?

Havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacağı açıklaması yapıldı. 

3. havalimanına 250 havayolu şirketi uçacak!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü unvanını kazanacak ve sadece ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olacak İstanbul Yeni Havalimanı'na 250 havayolu şirketi uçacak.

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

İzmir Adnan Menderes'e 2. havayolu pisti kazandırılacak!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yerel ve merkezi hükümetin ortak çalışmasıyla İzmir'e ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini bildirdi.

İki yılda 7 lojistik köy faaliyete başladı!

Karayolu, denizyolu, demiryolu ve havayolu erişimi ile kombine taşımacılık imkanlarının olduğu depolama ve ulaştırma hizmetlerinin birlikte sunulduğu 7 lojistik köy faaliyete başladı. İşte projenin ayrıntıları...

Timsah Arena'ya maç oynanabilir raporu verilmedi!

Timsah Arena'nın yapımını üstlenen GİNTAŞ Firması'nın işi yıllardır ağırdan alması Bursaspor'a pahalıya patladı. TFF ve UEFA yetkilileri Eskişehir ve İzlanda maçları için Timsah Arena'ya 'maç oynanabilir raporu' vermedi.

Türk müteahhit şirketlerinde proje bedeli yükseldi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışındaki projelerinin bedeli, bu yıl ilk kez 100 milyon doları aşarak 109 milyon dolara yükseldi.

Canopyby Hilton otel İzlanda'da açılacak!

Canopyby Hilton ve IcelandairHotels, Canopy’nin İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki ilk oteline ilişkin planlarını açıkladı. Lansmanı Ekim 2014’te yapılan markanın portföyündeki ilk otelin Canopy Reykjavik | City Centre olması bekleniyor.

Tolga Bıyıklıoğlu MESA'ya geçiyor!

SİNPAŞ Group şirketlerinde 10 yılı aşkın süredir çalışan Tolga Bıyıklıoğlu geçtiğimiz günlerde SİNPAŞ'tan ayrılmıştı. Bıyıklıoğlu geçtiğimiz günlerde ortaklık yapısı değişen yabancı bir fonun satın aldığı MESA'ya geçiyor.

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm Haberi

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm

Ülkede yanardağ patlaması riskine karşı, havayolu şirketlerine ''kırmızı alarm" uyarısı yapıldı


İzlanda'da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan yetkililer, havayolu şirketlerine "kırmızı alarm" uyarısında bulundu.


İzlanda Meteoroloji Bürosu, İzlanda'nın en büyük buzulunun altında yer alan tabakalı yanardağ Bardarbunga'da muhtemel bir patlama yaşanması ve beraberinde kül püskürtmesi riskine karşı havacılık alarmı seviyesini, ülkedeki en ciddi seviye olan kırmızıya yükseltti. 


Bürodan yapılan açıklamada, araştırmacıların bugün bölge üzerinde uçuş yaptığı ve sismik aktiviteleri gözlemlediği kaydedildi.


İzlandalı yetkililer söz konusu yanardağın civardındaki hava sahasının kapatıldığını, ancak tüm havaalanlarının şimdilik açık tutulmaya devam edileceğini bildirdi.


İzlanda'da 187 yıl aradan sonra 2010 yılında faaliyete geçerek, toz ve kül püskürten Eyjafjallajökull Yanardağı, Avrupa Sivil Havacılık sistemine büyük bir darbe vurmuştu. 


Yanardağın püskürttüğü volkanik külün atmosferde süzülmesi,...