11 / 12 / 2025

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm

İzlanda ' da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan İzlanda Meteoroloji Bürosu, havayolu şirketlerine " kırmızı alarm " uyarısında bulundu...

Luxera GYO'dan havayolu çalışanlarına özel ekstra yüzde 5 indirim fırsatı!

Luxera GYO, İstanbul Havalimanı genişleme bölgesi içerisinde yer alan; Arnavutköy Bolluca’da yükselen Luxera Bahçe Port projesinde havayolu çalışanlarına özel yeni bir kampanya başlattı.

THY'den yeni bir güncelleme geldi! Artık uçaklarda telefon serbest olacak!

Türk Hava Yolları (THY), birçok kent merkezine uçak seferleri düzenlemesiyle bilinen bir havayolu şirketi olarak uzun yıllardır uygulanan telefon yasağını kaldırmaya hazırlanıyor. Bu gelişme, yabancı bazı havayolu şirketlerinde de gerçekleştirilirken, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından da duyuru

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!

Tasarruf finansman şirketlerinde intibak süreci sona erdi. BDDK, 6 şirketin intibak sürecini tamamladığını ve intibak taleplerinin uygun görüldüğünü açıkladı.

Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı dolandırıcılığı önler mi?

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Peki bu sermaye şartı, dolandırıcılığı önler mi? Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı sorunları çözecek mi?

Havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacağı açıklaması yapıldı. 

Babacan Holding, TALPA Dünya Pilotlar Günü Balosu’na sponsor oldu!

Babacan Holding, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA’nın 26 Nisan’da düzenleyeceği Dünya Pilotlar Günü Balosu’na sponsor oldu. Etkinlik 26 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleşiyor.

Yusuf Akçayoğlu: Türkiye'ye uçmayanı uçuracağız!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa eden İGA İnşaatı'nın CEO'su Akçayoğlu, "Türkiye'ye hiç uçuşu olmayan havayolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyor" dedi.

İnşaat şirketleri butik projelere yöneldi!

İnşaat sektöründe son 15 yılda milyonlarca konut üretildi. Bu konutların yaklaşık 2,5 milyonu stokta kaldı. Bu nedenle inşaat şirketlerinde büyük projeler yerine butik projelere yöneliş söz konusu.

İşte dünyanın en zengin şirketlerinin 76 milyarderi!

Forbes dünyanın en zengin şirketlerinde kaç hissedar milyarderin olduğunu belirledi. İşte o dünyanın en zengin 76 milyarder ismi..

Sivas’a ikinci havalimanı pisti müjdesi!

Ulaştırma Bakanı Arslan, Sivas’a ikinci havalimanı pisti yapılacağını müjdeledi. Bakan Arslan, ‘’Sivas’ta 2002’de havayolu ile bin kişi uçuyorken, bu sene 561 bin kişi oldu. Havalimanını kapatıp yenilemek yerine Sivas’ın ikinci pistini yapacağız’’ dedi.

Nef'ten THY kampanyası!

Nef, ev sahibi olmak isteyenleri uçuracak bir kampanyaya imza attı. Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi THY ile güç birliği yapan Nef, Miles&Smiles üyelerini 5 bin mil karşılığında 15 bin TL, 10 bin mil karşılığında 35 bin TL indirimle yeni evlerine uçuracak.

Berkeley Homes 4 basın toplantısı 11- 12 Şubat'ta!

Londra'nın en prestijli inşaat şirketlerinde Berkeley Group Londra'da bulunan 4 adet projesini İstanbul'da basına tanıtılacak. Berkeley Homes 4 lansmanı 11- 12 Şubat 2017'de yapılacak.

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm Haberi

İzlanda havayolu şirketlerinde kırmızı alarm

Ülkede yanardağ patlaması riskine karşı, havayolu şirketlerine ''kırmızı alarm" uyarısı yapıldı


İzlanda'da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan yetkililer, havayolu şirketlerine "kırmızı alarm" uyarısında bulundu.


İzlanda Meteoroloji Bürosu, İzlanda'nın en büyük buzulunun altında yer alan tabakalı yanardağ Bardarbunga'da muhtemel bir patlama yaşanması ve beraberinde kül püskürtmesi riskine karşı havacılık alarmı seviyesini, ülkedeki en ciddi seviye olan kırmızıya yükseltti. 


Bürodan yapılan açıklamada, araştırmacıların bugün bölge üzerinde uçuş yaptığı ve sismik aktiviteleri gözlemlediği kaydedildi.


İzlandalı yetkililer söz konusu yanardağın civardındaki hava sahasının kapatıldığını, ancak tüm havaalanlarının şimdilik açık tutulmaya devam edileceğini bildirdi.


İzlanda'da 187 yıl aradan sonra 2010 yılında faaliyete geçerek, toz ve kül püskürten Eyjafjallajökull Yanardağı, Avrupa Sivil Havacılık sistemine büyük bir darbe vurmuştu. 


Yanardağın püskürttüğü volkanik külün atmosferde süzülmesi,...