20 / 04 / 2024

Sivas’a ikinci havalimanı pisti müjdesi!

Sivas’a ikinci havalimanı pisti müjdesi!

Ulaştırma Bakanı Arslan, Sivas’a ikinci havalimanı pisti yapılacağını müjdeledi. Bakan Arslan, ‘’Sivas’ta 2002’de havayolu ile bin kişi uçuyorken, bu sene 561 bin kişi oldu. Havalimanını kapatıp yenilemek yerine Sivas’ın ikinci pistini yapacağız’’ dedi.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sivas’a ikinci havalimanı pisti yapılacağını müjdeledi. Sivas’ın yolcu kapasitesinin fazla olduğunu ifade eden Bakan Arslan, ‘’Sivas’ta 2002’de havayolu ile bin kişi uçuyorken, bu sene 561 bin kişi oldu. Artık yenilenme ihtiyacı var. Havalimanını kapatıp yenilemek yerine Sivas’ın ikinci pistini yapacağız’’ dedi.


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte Sivas’a gelerek açılış ve programlara katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sivas’a ikinci bir havalimanı pisti müjdesi verdi. 2002 yılında Sivas’ta havayolu ile bin kişinin yolculuk ettiğini hatırlatan Bakan Arslan 2017 yılında bu rakamın 56 bin kişiye ulaştığını söyledi. Bu nedenle Sivas’ın havaalanının genişletilmesi ve yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Arslan, ‘’Yenilenirken havalimanını bir sene kapanması lazım ve Sivaslının da bu kadar sabrı yok. Sivaslının sabrı yoksa bizim hiç yok diyoruz ve inşallah Sivas’ın ikinci pistini yapacağız. Böylece havalimanını hem kapatmamış olacağız hem de Sivas’ın daha geniş bir havalimanına sahip olmasını sağlamış olacağız. İkinci havalimanı projemiz de bu gün Sivaslı hemşerilerimize son müjdemiz olsun ama onunla sınırlı kalmayacağımızı da belirtmek istiyorum. En büyük müjde, sizin bizi güçlendirerek insanımıza hizmet yolunu açmak adına vereceğiniz müjdedir. Dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara daha fazla hamilik edebilme adına vereceğiniz güç ve sağlayacağınız destektir. O müjdeyi de biz Sivaslılardan alacağız’’ dedi.


BAKANLIĞIN SİVAS’A YATIRIMLARI

AK Parti döneminde Sivas’a yapılan yatırımları aktaran Bakan Arslan, ‘’YHT ülkemizin gururudur. Avrupa’nın 6. Dünyanın 8. YHT işletmecisiyiz. Ama işletmecisi olmak yetmez. Türkiye’nin her yerine yaygınlaştırmak ve aynı zamanda araçlarının da üreticisi haline gelmek gerekir, onun da gereğini yapıyoruz.  Ankara  Sivas YHT önemli çünkü önce Sivas’a gelecek ki ülkemizin dört bir yanına buradan yayılsın. 2018’in sonunda Sivas’ı Sivaslıları, daha da önemlisi Sivas’a gelmek isteyen diğer şehirlerimizdeki insanlarımızı da YHT ile tanıştıracağız.


Bunun yanı sıra Sivas’ı Kalın üzerinden Samsun’a bağlayan mevcut hattı da iyileştiriyoruz, modern hale getiriyoruz. Yine karayolu olarak ulaştırma bakanlığının yaptığı projelerde var.


Geldiğimiz noktayı göstermek adına Sivas’ta 24 km bölünmüş yol varken bugün 733 km bölünmüş yol var, tam 30 katı. BSK yol Sivas’ta sadece şehir giriş çıkışlarında 7 km iken bugün 423 km. o yüzden emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Sivas’ın ulaştırma bakanlığı olarak şuan devam eden proje sayısı 59. Bunlardan bazıları Sivas Kuzey çevre yolu. Sivas açısından önemli bir çalışma, proje çalışmaları sürüyor. Sıcak çermik Yıldız dağı turistik yolunun proje ihalesi yapıldı süreç devam ediyor. Yine İmranlı, Refahiye, Kızıl dağ tüneli ve bağlantı yolları dahil bunun da ihaleleri yapıldı süreçler devam ediyor. Yıldızeli Tokat yolu Çamlıbel tüneli ve bağlantı yollarının bu sene içerisinde ihalesi yapılacak. Sivas Kangal Malatya yolu önemli bunun da yapım çalışmaları sürüyor ve önümüzdeki yıl bitireceğiz.


Sivas sahipsiz değil. Ama vekillerimiz ve bakanımız sayesinde değil, onu da söyleyeyim. Sivas Sivaslı sayesinde sahipsiz değil. Sivaslı bu kadar güçlü desteği verdiği sürece, Sivas hükümetini cumhurbaşkanını, emek verenlerini bu kadar güçlü kıldığı sürece, bizler de sizlerden aldığımız bu güçle ve elbette ki değerli bakanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte Sivas’ın hizmetlerini bir bir yerine geçiriyoruz’’ dedi.


Sivas Memleket


Geri Dön