28 / 03 / 2024

İzmir Aliağa çed raporu

İzmir Aliağa çed raporu

Yöre halkının tepkiyle karşıladığı ve iptali için mücadele ettiği İzmir Aliağa'daki termik santral için Bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararı mahkeme tarafından hukuka aykırı bulundu

Aliağa Belediyesi'nden İzmir'de satılık gayrimenkul!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 19 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediyesi, İzmir'de gayrimenkul satacak!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul 68 bin 715 metrekare alana sahip.

İzmir Aliağa'da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

Türkiye'de yatçılık sektörü yeni bir yatırımla büyüyor. İzmir Aliağa'da Aurora Nautical Turizm Yatçılık şirketi tarafından kurulacak tesiste 5-24 metrelik yatlar üretilecek. 

10 soruda TOKİ İzmir Aliağa 2022 ucuz konut projesi! TOKİ Aliağa projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur?

TOKİ sosyal konut projeleri için başvuru dönemi bugün itibariyle resmen başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamında İzmir'de de yeni projeler inşa edecek. Peki TOKİ Aliağa projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ İzmir Aliağa 2022 ucuz konut projesi...

Aliağa Belediyesi 8 arsa satıyor!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa Uzunyalı'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış bedelleri 2 milyon 874 bin TL'den başlıyor.

Aliağa Belediyesi İzmir'de 7 bin metrekarelik arsa satıyor!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa Samurlu Mahallesi'nde yer alan arsayı 12 milyon 520 bin 287 TL bedelle satışa çıkardı.

İdealist GYO İzmir Aliağa arsasının değeri ne kadar?

İdealist GYO'nun İzmir Aliağa arsası için 16 milyon 500 bin TL değer takdir edilirken, KDV dahil toplam değeri 19 milyon 470 bin TL olarak belirlendi. 

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

TOKİ'den İzmir Aliağa'ya 759 konutluk yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Aliağa'da 759 yeni konut ve 16 adet dükkan inşa edecek.

TOKİ İzmir Aliağa projesi için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Aliağa projesinin ihalesini 1 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

İzmir Aliağa'da 29.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan 5 adet gayrimenkulü 29 milyon 762 bin 740 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ İzmir Aliağa 759 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Aliağa Samurlu projesinin ihalesini bugün saat 14:00'te gerçekleştirecek.

TOKİ İzmir Aliağa ihalesi yarın!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ, İzmir Aliağa Samurlu Mahallesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

İzmir Aliağa çed raporu Haberi

İzmir Aliağa çed raporu

İzmir'de yerel mahkeme, Aliağa'daki termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği 'ÇED olumlu' kararını, 'hukuka ve yasal mevzuat hükümlerine uygun değil' diyerek iptal etti. 


ENKA Enerji Üretim A.Ş., Aliağa'daki Çakmaklı köyüne Aliağa Enerji Santralı yapmak için lisans aldı. Ancak yurttaşlar, lisansın iptali için Danıştay'a dava açtı. Danıştay, 'ÇED incelemesi' yapılmadan lisans verilemeyeceğini belirtip lisansı iptal etti, yürütmeyi de durdurdu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 5 Mayıs 2010'da 'ÇED olumlu' kararı vermesiyle projeye devam edildi. Yurttaşlar yine yargıya gitti. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde açılan davanın 2013'te reddedilmesiyle yeniden Danıştay'a gidildi. Danıştay da yerel mahkemenin atadığı bilirkişi heyetinde çevre mühendisinin dışında, ziraat mühendisi ile arkeologların da olması gerektiğini belirtip, 2015 yılında kararı bozdu. 


Bakanlığın 'ÇED' raporu yeterli değil 

İzmir 2'nci İdare Mahkemesi de Danıştay'ın talebi...