26 / 04 / 2024

izmir Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi açıldı mı

izmir Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi açıldı mı

Büyük çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre yatırımlarına devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi”nin açılışı gerçekleştirildi

Türkiye’nin en büyük çamur arıtma tesisi yarın İzmir’de açılıyor!

Günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltacak ve yüzde 92 oranında kurutacak “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi”nin açılışını 6 Şubat Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle gerçekleştirecek.

Kasko poliçelerinde mekanik arıza teminatı da olmalıdır!

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, “Garantisi biten 3 yaş üzerindeki araçların kasko marifetiyle mekanik arızalar için sigortalanması, artan yürütme maliyetleri karşısında tüketicilerin talep ettiği önemli hizmetlerden biri” ifadesini kullandı.

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı davasında 1 tahliye!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin davada 1 kişi tahliye edildi.

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı’nda öldüren ihmal!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem'de yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın 2005’teki depremde hasar gördüğü ve Bayraklı Belediyesi'nin izinsiz tadilata göz yumduğu bildirildi.

Ahmet Ercan: İzmir kırığı 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretecek!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir Kırığı'nın mutlaka 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini vurguladı.

İzmir'in röntgeni çekilecek, hasarlı binalar tespit edilecek!

 İzmir'de 150 mühendis, şehrin röntgenini çekmek için çalışmalara başladı.  İl genelinde konut, yurt, okul, hastane gibi binlerce bina incelenerek, yıkılması gereken binalar tespit edilecek.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

İzmir yatırımcılar için bereketli toprak!

‘Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor’ un Mayıs ayı söyleşisi İzmir’de yapıldı. İzmirli mimarlar Dürrin Süer ve Metin Kılıç, kentin mimarlık ortamını anlattı. Süer, "İzmir’i bereketli topraklar olarak görüyor. Firmaların pek çoğu kendi mimarlarıyla İzmir’e geliyorlar, dedi.

İzmir'de rüşvet alan inşaat mühendisi suçüstü yakalandı!

İzmir'de, davalarda bilirkişi olan yüksek inşaat mühendisi Doç. Dr. H.Ş.A., lehine rapor düzenlemeyi teklif ettiği müteahhit A.B.Ç.'den rüşvet alırken yakalandı ve gözaltına alındı.

Cementir Holding İzmir yatırımlarını sürdürüyor!

Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir Holding, İzmir’i çok sevdi. Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir Holding, İzmir’i çok sevdi.

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

İzmir'deki nitelikli konutlara talep artacak!

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı ve Mopsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler, İzmir'de arka arkaya yaşanan depremlerin nitelikli konuta talebi artıracağını dile getirdi.

Doğuş GYO'nun yürütme durdurma davasına ret!

Doğuş GYO'nun 1/1000 ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı dava reddedildi.

izmir Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi açıldı mı Haberi

izmir Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi açıldı mı



Büyük çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerinde biriken çamurların doğaya zarar vermeden toplanması ve kokunun önlenmesi için iddialı bir yatırıma daha imza attı. 2012 Mayıs ayında Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında 30 bin metrekarelik alanda temeli atılan ve 61.5 milyon liralık maliyetiyle İzmir’deki çevre yatırımları arasında “çok özel” bir yeri olan “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı.


Çevre yatırımları saymakla bitmiyor

Gelecek nesillere temiz hava su ve toprak bırakmak için yaptıkları çevre yatırımlarını sıralayan Başkan Kocaoğlu, “Arıtma tesislerini bitirdik. Yüzülebilir Körfez hedefiyle İzmir’i liman kenti olmaktan alıkoymayacak bir projeyi daha gerçekleştiriyoruz. Körfez Projesi İzmir’in, Türkiye’nin en büyük çevre...