24 / 04 / 2024

izmir çimentaş kar payı dağıtacakmı

izmir çimentaş kar payı dağıtacakmı

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş., finansal tablolarında bulunan zarardan dolayı kar dağıtımı yapamayacağını açıkladı. Çimentaş geçmiş yıl zararının, geçmiş yıl karından karşılanacağı kararının daha önce alındığını bildirdi...

İstanbul’daki arsa İzmir’i karıştırdı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin kasım ayı son toplantısında İstanbul Beyoğlu'nda mülkiyeti İzmir Büyükşehir'e ait olduğu iddia edilen arazinin satışı, AKP Meclis üyeleri ile CHP'li üyeleri karşı karşıya getirdi.

İzmir Tire'de 5.2 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Tire Belediye Başkanlığı kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhalenin muhammen bedeli 5 milyon 193 bin 625 TL olarak belirlendi.

İzmir Vakıflar'dan 5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık arsa! 

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından; Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Horozköy Mahallesi'ndeki gayrimenkul yapım karşılığı uzun süreli kiralama yöntemiyle kiraya veriliyor...

İzmir ve İstanbul'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

İzmir ve İstanbul gibi risk taşıyan şehirlerde olası bir depreme karşı alınan önlemler ve riskli bölgelerdeki yapıların denetimleri meclis gündemine taşındı...

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapım süreci mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapımına ilişkin olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a 6 soru sordu..

İzmir Karşıyaka'da 4.2 milyon TL'ye icradan satılık 4 gayrimenkul!

İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Bostanlı Mahallesi'nde yer alan 4 adet gayrimenkul toplamda 4 milyon 200 bin TL bedel ile icradan satışa sunuldu. 

Karşıyaka Livin'İzmir ne zaman teslim?

Livin'İzmir projesi Cengiz İnşaat tarafından İzmir Karşıyaka'da hayata geçiriliyor. Peki Karşıyaka Livin'İzmir ne zaman teslim edilecek?

İzmir Büyükşehir'den 107.5 milyon TL'lik kat karşılığı inşaat ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Karabağlar İlçesi, Uzundere Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihalesi düzenleniyor..

İzmir Büyükşehir 120 TOKİ konutunu ihaleye çıkarıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlıyor. İzmir Büyükşehir bu kapsamda 120 konutu ihaleye çıkarıyor.

İzmir Konak Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Konak Belediye Başkanlığı, Güneşli Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yaptıracak. İnşaat ihalesi 14 Eylül'de gerçekleşecek..

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

İzmir Konak'ta kat karşılığı inşaat ihalesi 3 Ağustos'ta!

İzmir Konak Belediyesi kat karşılığı inşaat işi ihalesi düzenliyor. İhale 3 Ağustos'ta yapılacak..

İzmir Karşıyaka Stadyumu ihalesi yapıldı!

İzmir’de inşa edilecek 15 bin kişi kapasiteli Karşıyaka Stadyumunun ihalesi TOKİ tarafından dün gerçekleştirildi..

izmir çimentaş kar payı dağıtacakmı Haberi

izmir çimentaş kar payı dağıtacakmı


Çimentaş tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz yasal ve SPK kayıtlarında dönem karı bulunmasına ragmen, yasal kayıtlarımızda aynı zamanda geçmiş yıl zararları da bulunmaktadır. Mevcut mevzuat kapsamında dağıtilabilir net kara ulaşabilmek adına dönem karının öncelikle geçmiş yıl zararlarına mahsubu gerekmektedir. Yasal kayıtlarda yapılan mahsup sonucunda dağıtılabilir kar oluşmamaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.02.2005 tarih ve 7/242 sayılı toplantısında alınan; "Kurulun düzenlemeleri gereği hazırlanan mali tablolarda veya yasal kayıtların herhangi birinde dönem zararı olması halinde kar dağıtımı yapılmaması" kararı uyarınca, dönem karının geçmiş yıl zararlarından mahsubu neticesinde dağıtılabilir kar oluşmamaktadır. Bu itibarla dağıtılabilir kar bulunmadığından Genel Kurula da kar dağıtımına yönelik bir öneride bulunulması söz konusu olmayacaktır. 


Buna bağlı olarak, şirketin geçmiş yıl zararlarının; geçmiş yıl karlarından, 2013 hesap dönemi net karından ve olağanüstü...