26 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısının üçüncü oturumu, Kültürpark Fuar alanı 1 No’lu Hol’de gerçekleştirildi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun yönettiği oturumda, Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'nde, dolgu zemine yapıldığı için zaman içerisinde eğilen ve geçen Mart ayında Karşıyaka Belediyesi tarafından boşaltılarak yıkımına başlanan binalar için İmar Planı değişikliği konuşuldu. 

Önerge üzerindeki görüşlerini dile getiren CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın, çözüm üretmenin çözümsüzlükten daha iyi olduğunu dile getirerek, “İnsanların en temel hakkı olan sağlıklı konutta yaşama hakkını sağlamak adına Büyükşehir Belediyesi somut bir adım attı. Bu önerge Karşıyaka Belediyesi’nde oy birliğiyle geçti. Ne yapıyorsak yapalım tam olmayacak. Karşıyaka’nın 40 yıldır devam eden sorununu çözmek isteyen herkese teşekkür ediyorum. Hiç değilse bir adım atıldı” diye konuştu.

Eğik binalara yönelik İmar Planı düzenlemesi, oy çokluğuyla Meclis'ten geçti. Plan değişikliğine göre, söz konusu eğik binaların yer aldığı imar adasında özel planlama kararı kaldırılarak, parseller için tek tek yapılaşma hakkı verildi. Yapılan  değişikliğe göre ruhsatlı yapılar yeniden yapılabilecek. Fiilen ve fiziken eğik binaların yer aldığı Cemal Gürsel Caddesi'ne cepheli binalara ilave inşaat hakkı verilecek.

 

Bostanlı'daki eğik binalar vatandaşları isyan ettirdi!


Geri Dön