26 / 04 / 2024

izmir depremzede

izmir depremzede

İzmirli depremzedeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taleplerinin giderilmediğine ve bu gidişle bölgeden zorunlu olarak göç edeceklerine dikkat çekti.

Bakan Özhaseki: 390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız!

Deprem bölgelerinde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerinde geçen bir sene içinde başarılar elde ettiklerini ve çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini açıklayan Bakan Özhaseki ''390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız'' dedi.

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin ayrıntıları tek tek belli oldu. İşte söz konusu destek ile ilgili son dakika detayları...

2023 depremzede kredi ve hibe desteği başvurusu! Depremzede hibe ve kredi şartları neler? 

Depremzede hibe ve kredi desteği yardımı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Peki 2023 depremzede hibe ve kredi desteği başvuruları nasıl yapılır ve şartları neler? İşte ayrıntılar...

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

Malatya’da depremzede öğrenciler kira yardımı ve daha fazla yurt açılması taleplerini dile getirdi. İşte o öğrencilerin açıklamaları...

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi: LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan geliyor! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesi geldi. İşte ayrıntılar...

Malatya'da 69 bin depremzede konteynerlere yerleştirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'da, toplamda 69 bin depremzede konteynerlere yerleştirildi.

Depremzede öğrencilere ÖSYM'den güzel haber!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) deprem bölgesinden başvuran adaylara sağlanan ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı. ÖSYM, depremzede adayların sınav sürecinde ulaşım ve barınma sorunlarını önlemek için başvuru süresini 15 Haziran'a kadar uzattı.

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı! 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine sağlanacak ödemeler tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Depremzede öğrencilere burs desteği! Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini açıkladı. Peki, Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

izmir depremzede Haberi

izmir depremzede

İzmir’de 30 Ekim 2020'de Seferihisar açıklarında yaşanan 6,9 şiddetindeki depremin üzerinden 9 ay geçerken, yaklaşık 85 bin vatandaş konutunu depremde kaybetti. BirGün Gazetesi'nden Berkay Sağol'un haberine göre; depremin ardından orta hasarlı ve ağır hasarlı konutlar başta olacak şekilde az hasarlı ve hasarsız evler de tahliye edildi. Depremzedeler ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taleplerinin giderilmediğine ve bu gidişle bölgeden zorunlu olarak göç edeceklerine dikkat çekti.

Müteahhitlerin, yeni inşa edilecek olan konutlar için kendilerine 500 bin Türk Lirası fiyat verdiğine vurgu yapan ve bu fiyatları ödmee güçleri olmadığının altını çizen depremzede Suna Özgündüz “17 yaşında bir kızımla beraber yaşıyorum ve 1,5 yıldır işsizim. Hiç değilse ‘evim var ve kira ödemiyorum’ diyordum. Birdenbire deprem gerçeğiyle yüzleştik. Depremin ardından 30 bin TL...