23 / 04 / 2024

izmir dramalılar köşkü

izmir dramalılar köşkü

Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı.

Dramalılar Köşkü 3 bin kişiyi ağırladı!

Bornova Belediyesi tarafından Kasım ayında hizmete açılan Dramalılar Köşkü İzmirli'lerden büyük ilgi gördü

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda güvenlik görevlisi alacak! Son başvuru tarihi 26 Nisan!

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Güvenlik görevlisi alımında başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru koşulları ve başvuru süreci ile ilgili ayrıntılar paylaşıldı.

İzmir Büyükşehir'den büyük fırsat! İstanbul ve İzmir'de 17 imarlı arsa satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ve İzmir'de yer alan 17 adet arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların radarına giren ihale 13 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Dev şirketlerin karları düşünce CEO maaşları kırpıldı! Hangi CEO’nun maaşı ne kadar oldu? Kimlerin maaşı kesildi?

Milyar dolarlık gelire sahip olan finans ve teknoloji şirketleri, aldıkları tasarruf önlemleri kapsamında bir yandan işten çıkarmalara başlarken, CEO maaşlarında kesintiye gidiyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan enerji krizinden dolayı Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor.

İzmir'de kiralık ev sorunu büyüyor!

İzmir'de konut satışları hareketlenmeye başlandı.  FCTU İzmir'de konutlara talebin arttığını kiralık konut arzının daralmaya başladığını dile getirdi. 

izmir dramalılar köşkü Haberi

izmir dramalılar köşkü



Bornova Belediyesi, ilçe merkezindeki Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje iki ödül birden kazandı. Önce Tarihi Kentler Birliği'nden 'uygulama' dalında 'Yerel Koruma Ödülü'nü kazanan Dramalılar Köşkü daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı. Tarihi Kentler Birliği'nin, 'Kentin yaşamış olduğu çok kültürlülüğü yansıtan bir yapının harap olmaktan kurtarılması' nedeniyle verilen ödülü Bornova Belediyesi 70 başvuru arasından kazandı. 


Yeni...