29 / 03 / 2024

izmir Eski kurşun geri kazanım fabrikası ceza

izmir Eski kurşun geri kazanım fabrikası ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, tehlikeli atıkları toprağa depolayan Gaziemir'deki eski kurşun fabrikasına 5.7 milyon TL para cezası kesileceğini açıkladı

Eski kurşun geri kazanım fabrikasına 5,7 milyon liralık ceza kesildi!

Mehmet Emin Birpınar, Gaziemir'de radyoaktif atıkları toprağa gömüldüğü ileri sürülen eski kurşun geri kazanım fabrikasına 5,7 milyon liralık ceza kesildiğini, bunun Türkiye'de verilmiş en yüksek çevre cezası olduğunu bildirdi.

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.

Orjin Nişantaşı Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Nişantaşı Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 142 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Orjin Maslak Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Maslak Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 217 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Orjin Beyoğlu Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Beyoğlu Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 150 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

İŞKUR açıkladı, yaş şartsız KPSS’ siz kasım ayı çarşı ve mahalle bekçisi alımı başladı

Son günlerde işe alım ilanları ve istihdam ile ilgili İŞKUR'un ve sayfası sıkça ziyaret edilen sayfalar arasında. Buna göre bekçi olmak isteyenlerde İŞKUR’un web sitesinde yer alan açık iş ilanlarına bakıyor. İşte bekçi alımı ile ilgili detaylar haberimizde...

KPSS şartsız Türkiye genelinde Hasta Kabul Kayıt Görevlisi alımı başladı! İşte ayrıntılar...

İş arayanlar vatandaşlar hemen hemen her gün İŞKUR’un güncel web sayfasından araştırmaya yapmaya devam ediyor. İŞKUR bu kapsam kamu ya da özel sektör fark etmeksizin her sektörden güncel iş ilanlarını yayımlamaya da sürdürüyor.

Memur olmak isteyenlere müjdeli haber geldi, 40 Belediye KPSS’li KPSS’siz personel alımını gerçekleştirecek

Memur olmak isteyenlere güzel haber İŞKUR'dan geldi. İŞKUR’un kamu dışı ilanları üzerinden yapılan açıklamaya göre personel alımları yapacağı duyuruldu Buna göre, 40 belediyede KPSS’li KPSS’siz personel alımı yapılacak. Başvurular başladı, işte haberin ayrıntıları...

Elite Plus İnşaat Yapı Malzemeleri Otomotiv Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elite Plus İnşaat Yapı Malzemeleri Otomotiv Nakliye Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Kurşun ve Serkan Çevik ortaklığında kuruldu.

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

LÖSEV birçok ilde ve 15 farklı kadrolarda personel alacak! Güvenlik görevlisi, aşçı, garson, servis şoförü...

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesi vasıtasıyla yapılan son dakika duyurusuna göre, LÖSEV'e çeşitli kadrolarda personel ve işçi alımı yapılacağı öğrenildi. İş arayan kişiler için önemli bir fırsat olan bu duyuruların İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. İşte detaylar.

İŞKUR'da yeni dönem başladı! Resmi açıklama yapıldı: Bugün itibariyle yeni hizmetler sunulmaya başlandı

İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları, "yetenek kapısı" platformu aracılığıyla gençlere kariyer rehberliği sağlayacaklar. Bu hizmet, genç bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmelerine, mesleki becerilerini anlamalarına ve farklı meslekler hakkında bilgilendirilmelerine yardımcı olacak.

izmir Eski kurşun geri kazanım fabrikası ceza Haberi

izmir Eski kurşun geri kazanım fabrikası ceza


Gaziemir'deki eski kurşun fabrikasında incelemeler yapmak üzere İzmir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, tehlikeli atıkları toprağa depolayan fabrikaya 5.7 milyon TL rekor para cezası keseceklerini açıkladı. 


Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekipleri ile birlikte kurşun fabrikasının bulunduğu alanı gezen Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, "Buradaki tesis 2010 yılında tamamen kapanmış. Sahibi ise 2000 yılından önce vefat etmiş. Varisi olarak çocukları var. Ama bu süreçte buraya yüksek miktarda cüruf gömülmüş. Bunların içinde radyoaktivite içeren maddeler olduğu tespit edildi. Bunun nereden geldiğini şu anda kestirmek mümkün değil. Yani muhtemelen bu kurşun yurtdışından da gelmiş olabilir. Veya başka bölgeden gelmiş akü de olabilir. Bu maddelerin içindeki radyoaktivite bulaşmaya devam ediyor....