19 / 04 / 2024

izmir gecekondulaşma

izmir gecekondulaşma

İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışmasının ilk adımı atıldı.

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Converse bugün Türkiye’deki ilk fiziki mağazasını İzmir’de kampanyayla açıyor! İşte 22 Eylül 2022 Converse fiyat listesi

İlk mağazasını bugün İzmir’de açacak olan Converse online mağazada şok kampanya! İşte 22 Eylül 2022 Converse fiyat listesi

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

İzmir İstinye Park'ta hangi mağazalar var? İzmir İstinye Park mağaza listesi!

İzmir İstinye Park 22 Ekimde kapılarını açıyor. Peki İzmir İstinye Park'ta hangi mağazalar var? İzmir İstinye Park mağaza listesi...

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İzmir'de hak sahiplerinin mağduriyetlerin giderilmesi talebi TBMM'de!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında hak sahiplerinin yaşadığı bazı mağduriyetlerin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında İzmir depremi mağdurlarının kentsel dönüşüm için çözüm bekleyişlerini kaleme aldı.

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

İzmir Bayraklı'da inşa edilecek yeni konutlar tartışma yarattı!

30 Ekim'de depremin vurduğu İzmir'de yaralar sarılmaya çalışılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın evsiz kalanlar için 3 bin 100 konut yapacağı alan tartışmalara neden oldu. Uzmanlar bölgeden aktif fay hattı geçtiğini ve bölgenin yapılaşma açısından çok tehlikeli olduğunu belirtti.

İzmir'deki yıkımların nedeni sıvılaşma!

Büyük can ve mal kayıplarına neden olan depremlerde fay hatları kadar “sıvılaşma” da yıkımın boyutlarını artırıyor.

izmir gecekondulaşma Haberi

izmir gecekondulaşma

Bayraklı Belediye Meclisi kentsel dönüşümün sağlanması adına önemli bir kararın altına imza attı. Belediye meclis toplantısında plan ve proje müdürlüğünce hazırlanan Tepekule ile Çay Mahallesi sakinlerini ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu oy birliği ile kabul edildi. 

Karar onaylanması üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Bayraklı Belediye Başkam Hasan Karabağ, "Büyükşehirlere yapılan görüşmeler olumlu geçti. 

Oradan da inşallah geçecek. Ondan sonra da Bayraklı'nın önünü açmış olacağız" dedi. 


1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN

İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışmasının ilk adımı atıldı. Belediye meclisinde Tepekule ve Çay Mahalleri'ndeki 48 hektarlık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 

İki mahallede küçük parselleri birleştirerek imar planlarında değişlik yaptıklarını belirten Bayraklı Belediye...