26 / 04 / 2024

izmir ikiçeşmelik caddesi nerede

izmir ikiçeşmelik caddesi nerede

Agora ile Kadifekale’yi birbirine bağlayan efsane tünelin yer aldığı Sakarya Mahallesi’nde bugün Roman vatandaşlar yaşıyor.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

İzmir Gaziemir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesi için kentsel dönüşüm sürecini başlattı. İZBETON’un ihale sürecine dâhil olmasıyla birlikte hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe mahallelerinde heyecan yarattı. 

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

İzmir'de eğik bina endişesi!

Kartal'da çöken apartmanın ardından gözler hasarlı binalara çevrildi. Eğik binalardan sonra bir haber de İzmir'den geldi. Zamanla eğilen 13 bina için çözüm bekleniyor.

İzmir Ödemiş'e iki yeni halı saha!

Ödemiş Belediyesi’nin hizmete sunduğu Ertuğrul ve Kızılcavlu Mahallelerinde yapılan halı sahalar vatandaşların hizmetine açıldı.

Folkart İzmir ve Çeşme'de anahtar teslimine hazırlanıyor!

Folkart Yapı, Paşalimanı'ndaki Folkart Blu Çeşme Projesi'nde ve Folkart Life Bornova'da dairelerin anahtar teslimlerine hazırlanıyor.

Kuşadası İkiçeşmelik'e yeni park!

Kuşadası Belediyesi, İkiçeşmelik Mahallesi'ne yeni bir park alanı kazandırmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

İzmir Cennetçeşme'de rantsal dönüşümle mücadele ediliyor!

Kentsel dönüşüm kıskacındaki İzmir Cennetçeşme halkı, başkanlık sistemiyle rantsal dönüşüme karşı yasal yollarla mücadelenin önünün de kapatılacağını vurguladı.

İzmir Otokent'e ikinci bağlantı yolu müjdesi!

İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, 2011 yılında İzmir Çevreyolu'ndan Otokent'e yapılan iniş yolunun ardından, şimdi de otoyola giriş için yeni bir bağlantı yolu daha yapılacağının müjdesini verdi

İzmir Ödemiş'e yeni halı sahalar yapılıyor!

Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Ödemiş’e halı sahalar yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan iki yeni ortak kullanımlı halı saha için yerinde incelemeler yapıldı.

İzmir Menderes'e ay yıldızlı park geliyor!

Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilçe merkezi girişine kazandırılacak modern park için çalışmalar hızla sürüyor.

İzmir Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'ni incelemek üzere İzmir'e geliyor.

İzmir İkiçeşmelik'teki tarihi bina restore edilecek!

İkiçeşmelik'teki 100 yıllık binanın yeni sahibi olan Konak Belediyesi, hiç vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı.

izmir ikiçeşmelik caddesi nerede Haberi

izmir ikiçeşmelik caddesi nerede

Mahallenin en önemli sorunu tarihi tescilden dolayı SİT kapsamında olan ve yıkılmaya yüz tutan evlere bir çivi bile çakılamaması...

İzmir'in merkezinde İkiçeşmelik Caddesi'ne çıkan mahallelerden biri olan Sakarya Mahallesi, bir zamanlar, Rum ve Levantenlerin yaşadığı tarihi tescilli evlerle donanmış bir dokuya sahip. Binlerce yıl öncesine ait izlerin bulunduğu Roma döneminden kalma Agora kentinin yanındaki mahallenin büyük kısmı birinci derecede SİT bölgesine yer alıyor. İzmirliler'in yıllardır dillerinden düşmeyen ve Agora ile Kadifekale'yi birbirine bağlayan efsane tünel de bu mahalle sınırlarında bulunuyor. M.Ö. Roma dönemi izlerinin bulunduğu mahallede bugün Roman vatandaşlar yaşıyor. Romanların yanı sıra Mardinli, Arap ve Suriyeli göçmenlerin kardeşçe yaşadığı mahallenin en önemli özelliği, nüfusun seçmen sayısından 5 katı fazla olması. 780 seçmenin bulunduğu mahallede 3500 kişi yaşıyor. Mahallenin en...