23 / 04 / 2024

izmir inşaat sektörü 2017

izmir inşaat sektörü 2017

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı ve Mopsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler, İzmir'de arka arkaya yaşanan depremlerin nitelikli konuta talebi artıracağını dile getirdi.

İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek diye konuştu. 

Ali Nuhoğlu: İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir!

Nuhoğlu İnşaat Çeşme'de hayata geçirdiği Marinera Çeşme projesini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardı. İzmir'deki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu inşaat sektöründe en parlak kentin İzmir olduğunu söyledi.

İzmir inşaat sektörünün yıldızı olacak!

İzmir'deki konut projelerin hareketlendiğine dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in gelecek 10 yılda inşaat sektörünün yıldızı olacağını ifade etti.

İzmir inşaat sektöründe gözde il!

Hükümetin ulaşım projeleriyle Ankara ve İstanbul gibi kentlere ortalama 3.5 saatte ulaşılabilir hale gelecek İzmir, inşaat sektörünün de gözde illerinden biri oldu..

İzmir inşaat sektörü temsilcilerinden konut kampanyasına destek!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından inşaat sektörünün durgunlaşmasını engellemek amacıyla Emlak Konut GYO'nun başlattığı kampanyaya inşaat firmaları ve yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor.

İzmir'in inşaat sektöründeki geleceği parlak!

BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, İzmir'in inşaat sektöründeki geleceğinin parlak olduğunu belirtti. Ürkmez, "Son dönemdeki gelişmeler, büyük ulaşım yatırımları insanları İzmir'e doğru cezbeder oldu. " dedi.

İzmir inşaat sektörü demir fiyatlarının zamlanmasıyla sıkıntı yaşıyor!

İzmir'de bir süre önce hazır beton fiyatlarının fahiş fiyatlara yükselmesiyle sıkıntı yaşayan inşaat sektörü, şimdi de demir fiyatlarının 2 ayda yüzde 40 oranında zamlanmasıyla yeni bir darboğazla karşı karşıya kaldı.

İzmir'in en çok göç alan 3.kent olmasını inşaat sektörü nasıl yorumladı?

İzmir, 2015’te en çok göç alan 3. kent oldu. Cazibe merkezi haline gelen İzmir’i en çok İstanbullular tercih etti. İzmir inşaat sektörünün önde gelen isimleri bu durumu avantaj olarak değerlendirdi

İzmir Torbalı'da inşaat sektörü hız kesmiyor!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Erdal İzgi bugünkü yazısında İzmir Torbalı'daki yatırımları, projeleri ve inşaat sektörünü anlattı. İzgi, Torbalı TOKİ Konutları'na 15 bin başvuru geldiğini belirtti.

İzmir kentsel dönüşümle inşaat sektöründe patlayacak!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Şu anda maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Umarım bu sorunları aşıp kentsel dönüşümü başlatacağız. İzmir inşaat sektörü çok yakında patlayacaktır" dedi.

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri seçim sonucunu değerlendirdi!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkmasıyla gözler, sonuçların ekonomik yansımalarına çevrildi. İzmir'de inşaat sektörünün temsilcileri, seçim sonuçlarını sıcağı sıcağına değerlendirdi..

İzmir-Aydın karayolu inşaat sektörünün en gözde merkezi!

İzmir-Aydın karayolu, İzmir Torbalı'nın inşaat sektörü ve yatırımcılar açısından en gözde bölgesi haline geldi. Firmalar bu bölgede yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesini neler etkiliyor?

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

izmir inşaat sektörü 2017 Haberi

izmir inşaat sektörü 2017

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı ve Mopsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler, ekonomik büyüme hızı ve son günlerde İzmir'de arka arkaya yaşanan depremlerin nitelikli konuta talebi artıracağını dile getirdi. 


Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesine ilişkin değerlendirme yapan Güler, "Bu yüksek büyüme oranı Türkiye ekonomisinin temel aktörlerinden olan inşaat sektörüne de çarpan etkisi yaratacak ve talep yükseltecektir" dedi. 


Sanayi ve hizmet sektörlerindeki büyüme hızının yüzde 5'in üzerinde gerçekleşmesinin yanı sıra, inşaat sektöründeki yüzde 3.7'lik büyümenin ekonomi üzerinde büyük moral etkisi olacağını bildiren Güler, "Son dönem uygulanan teşviklerin bu büyüme oranındaki etkisi tartışılamaz. Bir yanda ihracatta olumlu gelişmeler yaşanırken, teşvikler sayesinde iç talepte de yükselme yaşanıyor" dedi. 

Bu yıla ilişkin büyüme tahminlerinin olumlu yönde revize edileceğini düşündüğünü...