24 / 04 / 2024

İzmir kiracı kavgası

İzmir kiracı kavgası

İzmir'in Konak ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında çıkan bıçaklı kavga sonucunda 2 kişi yaralandı.

İzmir'de kira borcunu ödemeyen kiracı ev sahibini darp etti!

İzmir Bornova'da bir süredir ev kirasını alamayan ev sahibi, tartışma yaşadığı yabancı uyruklu kiracıları tarafından darp edildi. Mahallelinin tepki göstermesi üzerine aile evden tahliye edildi.

Ev sahipleri ile kiracıların kavgası niçin bitirilemiyor? 

Ülke genelinde ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalar her geçen gün artarak devam ediyor. Peki ev sahipleri ile kiracıların kavgasını bitirmek çok mu zor? Niçin bitirilemiyor? 

Evinden kiracıyı çıkaran, bir daha kiraya vermiyor! Ev sahipleri ve kiracı kavgası tam gaz! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar için milyonlarca kişi çözüm önerisi bekliyor. Peki insanların mülkü üzerinde tasarruf hakkına engel olunabilir mi? Gazeteci Melis Alphan, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı kavgasında kim bilinçliyse o kazanıyor!

Türkiye'de, artan yaşam maliyetleri ve konut kiraları ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen o kavgalarda kim bilinçliyse o kazanıyor...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Askıda konut projesi ne? Ev sahibi ve kiracı kavgasında yeni boyut!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan çatışmalara çözüm olarak vatandaşın sunduğu askıda konut projesini değerlendirdi. Peki askıda konut projesi nedir? İşte Kireçci'nin o değerlendirmesi...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

Ev sahibinin 15 bin TL kira artışı isteği arabulucuda çözüldü! Kiracı ve ev sahibi yarı fiyatına anlaştı! 

İzmir Aliağa'da ev sahibi kiracıdan aylık 15 bin TL kira ve 1 sene sonunda tahliye talebinde bulundu. Anlaşmaya varılamayınca konu arabulucuya gitti. Kira anlaşmazlığı 'bedelin yarısı ve 1 yılda tahliye' şartı koyularak çözüme kavuştu. 

Kiracıları üzecek haber: Eylül ayında yüzde 30 zam kapıda!

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, ev kiralarının eylül ayında yüzde 30 daha artacağını belirtti. Ayrıca Akgün ev sahiplerinin kiracı tercihlerinin değiştiğini söyledi. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Aklınıza gelmeyen başınıza gelebilir! Bunu sakın yapmayın!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar bitmek bilmezken, Bu sefer de şaşırtan haber İzmir’den geldi. Ev sahibi S.F. (60), 1774 TL olan kirayı 11 TL eksik yatıran kiracısı E.T.'ye (35) dava açtı. Bakın sonra başına ne geldi...

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar artıyor. Konut kira kavgası resmen mahkemelerin kilitlenmesine neden oldu. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito kavgası büyüyor! Siz de davalık olabilirsiniz!

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor ve gün geçtikçe büyüyor. Fahiş zam talebini kabul etmeyen ve evi tahliye eden kiracılar depozito alırken zorluklarla karşılaşıyor. İşte 10 soruda kiralık ev depozitosu hakkında bilinmesi gereken her şey...

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

İzmir kiracı kavgası Haberi

İzmir kiracı kavgası

İzmir'in Konak ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında çıkan bıçaklı kavga sonucunda 2 kişi yaralandı.

Ege'de Son Söz'de yer alan habere göre; Yurdakul Ö, Göztepe Mahallesi Susuzdede Parkı'nda karşılaştığı ve bir süre önce evini evini kiraladığı Gerçek B. ile henüz öğrenilemeyen bir nedenle tartıştı.

Kavga sonucunda dönüşen olay kapsamında Gerçek B, bıçakla Yurdakul Ö'yü yaraladıktan sonra dengesini kaybedip yere düştü. Başını yere çarpan Gerçek B. de yaralandı.

Yaralılar, çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturma...