19 / 04 / 2024

İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri Projesi

İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri Projesi

Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi ve kent içi geçiş yollarının büyük bölümünün tünellerle yerin altına alınmasını öneren Başkan Demirtaş, "Stat ve ulaşım sorunlarına çare olabilecek bu projeleri kamuoyunun tartışmasını istiyoruz" dedi.

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İzmir'de yer alan Foça Tatil Köyü'nün 49 yıllığına "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu.

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tatil anlayışı köy konseptine geçiyor!

Ege'nin sakin yöreleri, tatilini kalabalık sahiller yerine taş evler, çiçekli bahçeler ve köy atmosferinde geçirmek isteyenleri ağırlıyor. İzmir'e yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta bulunan Salman Mahallesi'nde tarihi Rum yapılarında tatilinizi köy evinde geçirebiliyorsunuz.

Foça Tatil Köyü'nün kiralanması için onay bekleniyor!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onay ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kınık'a çocuk köyü inşa edilecek! 

İzmir Kınık'ta belediye tarafından yaptırılan çocuk köyünün yapımı devam ediyor. Çocuk köyü 20 bin 450 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 

İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri Projesi Haberi

İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri Projesi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'deki stat sorununun çözümü için Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi ve şehir içi trafik sorununa çözüm için de tünel geçişi projeleri hazırladıklarını belirtti. Demirtaş,  "İzmir Atatürk Stadyumu" ve "izmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri" öneri projelerini bir basın toplantısıyla açıkladı. 


Alsancak Stadı'nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının izmir'e karşı yapılmış bir sabotaj olarak değerlendirdiklerini söyleyen Demirtaş, bu gerekçeyle kapatılan başka bir stadın bulunmadığını, İzmir'in futbol oynanacak stadının kalmadığını, izmir takımlarının maç oynamak için başka kentlere gitmesinden utanç duyduklarını ifade etti. İzmir futbolunda tarihi öneme sahip Alsancak Stadı'nın yerinde güçlendirilerek korunması, Atatürk Stadyumu'nun ise yenilenmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, atletizm sahasının stadyumdan çıkarılması, tribünlerin sahaya yaklaştırılması, tribünlerin üzerinin kapatılarak seyirci kapasitesinin 70 binin...