19 / 04 / 2024

izmir konut fiyatları 2020

izmir konut fiyatları 2020

Endeksa verilerine göre Mayıs ayı sonu itibarı ile Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 329 TL oldu...

Konut metrekare fiyatları 2019'da tarihi zirvesini gördü!

Türkiye'de konut metrekare ortalama birim fiyatı, 2019 yılının sonunda tüm zamanların zirvesi olan 2 bin 930 TL'ye çıktı...

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

İstanbul, Ankara ve İzmir'de sıfır konut fiyatları ne kadar?

Son dönemlerde artan ev fiyatları sebebiyle vatandaşlar konut almakta zorluk yaşıyor. Peki ev fiyatları neden artıyor? Üç büyük şehirde konut fiyatları kaç TL'den başlıyor? Uzmanlar konut fiyatlarına ilişkin hangi açıklamaları yapıyor? İşte ayrıntılar...

İzmir'de konut fiyatları depremden sonra fırladı!

İz Gazete köşe yazarı Ayhan Bülent Toptaş, bugünkü köşesinde İzmir'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Ayhan Bülent Toptaş'ın 'İzmir'de konut fiyatları' başlıklı yazısı....

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

İzmir ve Antalya'da konut fiyatları rekora koşuyor!

Emlakjet, Jetsat hizmetini İzmir ve Antalya'da da hayata geçirdi. Emlakjet tarafından hazırlanan verilere göre; İzmir'de pandemi sürecinde konut talebi 2 kattan fazla artarken, Antalya'da da konut fiyatları rekora koşuyor.

İzmir'de konut fiyatları ikiye katlandı!

Ege'nin değerli bölgelerinden İzmir'de konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Özellikle Seferihisar'da konut fiyatları yüzde 54 yükseldi. 

İzmir’de konut fiyatlarında sadeleştirilmeye gidilmeli!

İzmir’de arsa ve konut fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna değinen Gayrimenkul PR, konut balonu krizi oluşmadan önce alınması gereken tedbirleri anlattı...

İzmir'de konut fiyatlarına deprem dopingi!

İzmir'de yıkıma sebep olan deprem sonrasında pek çok vatandaş, prefabrik ve müstakil evlere yöneldi. Artan taleple birlikte konut fiyatları da bir hafta içerisinde yüzde 40 arttı. 

İzmir'de konut fiyatları hareketlendi!

Avantajlı konut kredisi faiz oranlarında meydana gelen indirimler kredi maliyetlerini düşürürken, konut fiyatlarını köpürtmüştü. Eylül ayı itibariyle konut fiyatlarında yaşanan köpük eridi.

İzmir'de konut fiyatları yüzde 6.45 arttı!

İzmir, inşaat şirketleri açısından en çok yatırım yapılan iller arasında bulunuyor. Son zamanlarda şehrin göç alma oranında da artış yaşandı. Göç artışı konut fiyatlarının da artmasına sebep oluyor...

Almanya'dan sonra konut fiyatları en çok İzmir'de artıyor!

Konut fiyatları dünyada Almanya’dan sonra en çok İzmir’de artıyor. Yetkililer bu durumunda iklimden yaşam maliyetlerine, trafikten güvenliğe kadar pek çok kriterin etkili olduğunu söylüyor.

İzmir'de konut fiyatları 1 yılda yüzde 7 yükseldi!

İzmir’de satılık konut fiyatları yükselişe geçti. Türkiye ortalaması 2 bin TL olan satılık konutların ortalama metrekare fiyatı İzmir’de Mart ayının ilk verilerine göre 3 bin 240 TL oldu.

izmir konut fiyatları 2020 Haberi

izmir konut fiyatları 2020

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa.com, TÜİK tarafından açıklanan Mayıs 2020 gayrimenkul verilerini değerlendirdi. 

TÜİK verilerine göre, Mayıs ayında Türkiye genelinde 50 bin 936 adet konut satıldı. Bu rakam ile konut satış adedi bir önceki aya göre yüzde 19,1 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 44,6 düştü. 

İpotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 artış gösterdi ve 18 bin 483 oldu. İptekli konut satışları toplam konut satışlarının yüzde 36,3’ünü oluşturdu. 

Endeksa verilerine göre Mayıs ayı sonu itibarı ile Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 329 TL, ortalama konut fiyatı 300 bin 441 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 18 yıl olarak kaydedildi. 

TÜİK verilerine göre Mayıs ayında Türkiye...