29 / 03 / 2024

izmir liman porjesi

izmir liman porjesi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 7 Eylül'de ihalesi yapılacak yeni yolcu limanı ve arkasındaki komplekse yönelik projede, korkulacak büyüklükte bir AVM inşaatının olmayacağını, inşaatın durdurulma ihtimalinin olmadığını s

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir Seferihisar'da yapılacak yat limanı TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan yat limanı meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

İzmir Limanı Varlık Fonu’na devredildi!

İzmir Limanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kiralama, devretme veya satma yetkisiyle Varlık Fonu’na devredildi.

APM Terminals İzmir Limanı açılış için gün sayıyor!

İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir'in, açılışına sayılı günler kaldı.

İzmir'de Etki Liman İşletmeleri doğalgaz hattı için kamulaştırma!

Etki Liman İşletmeleri Anonim Şirketi Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla İzmir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

İzmir Alsancak Limanı için çözüm çağrısı!

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirilme sürecindeki itiraz yolunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş 7 maddelik itirazın 2 maddesi üzerinde çözüm çağrısı yaptı.

izmir liman porjesi Haberi

izmir liman porjesi


Yeni yolcu limanı projesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, 9 yıllık çaba sonucu kruvaziyer turizminde İzmir'in önemli bir aşama katettiğini, İzmir'in 2003 yılından bu yana bininci gemiyi ağırladığını, 2012'de 665 bin yolcu beklendiğini ifade etti. 


Kruvaziyer şirketlerinin İzmir'e güvendiğini, talebin arttığını, mevcut limanın yetersiz kaldığını anlatan Demirtaş, yeni yolcu limanı yapımı konusunda hazırlanan proje için ihaleye çıkıldığını, ihale için son teklif verme tarihinin 7 Eylül 2012 olarak belirlendiğini kaydetti. 

  

Demirtaş, yeni yolcu limanı projesinde itirazların olmaması ve önceden uzlaşma sağlanması için, diğer meslek odalarıyla toplantılar yaptıklarını, buradan çıkan önerileri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ilettiklerini, başkanlığın da bu uyarıları dikkate alarak planda düzenlemelere gittiğini anlattı. 

     

Bu düzenlemeler arasında 1,35 olan emsalin 1,25'e düşürülmesinin de yer aldığını, ÖİB'in projenin hayata geçmesi için...