29 / 03 / 2024

İzmir Rahmanlar Barajı

İzmir Rahmanlar Barajı

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

İzmir Rahmanlar Barajı'nın inşaatı 2018'de tamam!

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'de bulunan 4 projenin inşaat alanlarını gezdi. Eker, yetkililerden çalışmalar ve projelerin inşaat aşamaları hakkında bilgi aldı.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı ihalesi 11 Haziran'da!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 11 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İzmir'de baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

Ödemiş'te baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Derebebekler Mahallesi'nin bir kısmı ile Dereuzunyer Mahallesi'nin tamamı, yapımı süren Rahmanlar Barajı havzasında kaldığı için kamulaştırıldı. 

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

İzmir Çamlı Barajı'nın yapımıyla ilgili 8 soru!

Devlet Su İşlerinin İzmir Çamlı Barajı yapımı konusundaki karar değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Kemalpaşa Yiğitler Barajı için acele kamulaştırma yapılacak!

İzmir-Kemalpaşa Yiğitler Barajı işinin yapımı amacıyla bazı alanlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.. 

İzmir Rahmanlar Barajı'nın inşaatı 2018'de tamam!

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'de bulunan 4 projenin inşaat alanlarını gezdi. Eker, yetkililerden çalışmalar ve projelerin inşaat aşamaları hakkında bilgi aldı.

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Karaburun'daki Salman Barajı inşaatının yüzde 45'i tamam!

DSİ tarafından İzmir Karaburun Yarımadası’nda yapımına başlanan Salman Barajı’nda fiziki gerçekleşme yüzde 45 seviyesine ulaştı

Çeşme Karareis Barajı 2017'de tamamlanacak!

İzmir Çeşme'de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Karareis Barajı'nın 2017'nin sonunda tamamlanması planlanıyor. Barajın 35 milyon TL'ye mal olacağı bildirildi.

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.

İzmir Narlıdere'deki Ali Onbaşı Barajı 2017'de tamamlanacak!

Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte taşkın sularının bu barajda birikeceğini ve taşkın riskinin sıfıra indirileceğini belitti.

İzmir Rahmanlar Barajı Haberi

İzmir Rahmanlar Barajı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Derebebekler Mahallesi'nin bir kısmı ile Dereuzunyer Mahallesi'nin tamamı taşınıyor. Mahalleler, yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kaldığı için kamulaştırıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, evleri kamulaştırılan ve kendileri için yeni bir mahalle kurulacak vatandaşlar, doğup büyüdükleri, evlerine veda etmeye hazırlanıyor. Derebebekler Mahalle Muhtarı Fikret Toktaş, 3 sokağın bulunduğu mahallenin yarısının kamulaştırıldığını, diğer evlerin ise kamulaştırılmadığını...