26 / 04 / 2024

İzmir sigortalı ev sayısı

İzmir sigortalı ev sayısı

İzmir, 30 Ekim'de meydana gelen depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.  Çok sayıda binanın yıkıldığı İzmir'de konutların sadece yüzde 57'sinin sigortası bulunuyor. 

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.

İzmir'de ev kiralarına yüz yüze eğitim zammı!

Türkiye genelinde kiralık evlerin fiyatları uçtu. İzmir'de fiyatlardaki artıştan nasibini aldı. Geçtiğimiz seneyi uzaktan eğitim ile geçiren öğrenciler okullarının olduğu şehirlere dönmeye başladı. Ev arayan öğrenciler; fahiş kira tutarlarıyla karşı karşıya kaldı.

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

En çok kiralık ev aranan ilçeler mega kent İstanbul'da Bahçelievler, Pendik, Beylikdüzü, başkent Ankara'da Etimesgut, Çankaya, Keçiören, Egenin incisi İzmir'de ise Karşıyaka, Buca, Bornova oldu.

Kiralar uçtu, ev sahipleri kiracılarını çıkarmaya başladı!

Son dönemde mega kent İstanbul, başkent Ankara ve İzmir'de ev bulmak oldukça zorlaştı.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

İzmir Çiğli'de zemininde çatlaklar görülen bölgede 5 ev boşaltıldı! 

İzmir'in Çiğli ilçesinde zeminde çatlaklar oluşan bir mahallede 5 ev 1 ahır tahliye edildi. 

İzmir'de kan donduran ev sahibi cinayeti!

İzmir Çiğli'de ev sahibi Deniz Kanat gürültü yaptığı nedeniyle kiracısı O.H.'yi uyardı. "Dairenin parasını veriyorum, istediğimi yaparım" diyen kiracı, ev sahibini acımasızca öldürdü.

İzmir'de depremzedeler için yapılacak ev projesi meclis gündeminde!

İzmir'de depremde evini kaybeden vatandaşlar için yapılacak ev projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çıray, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

33 yıldır devam eden hukuk mücadelesi ev sahiplerini zor duruma soktu!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, 1987 yılında 5 blok halinde inşa edilen 140 daireli Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile arsa sahibi arasında 33 yıldır hukuk mücadelesi devam ediyor. Ev sahipleri mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. 

Tatile gelen turist Türkiye’de 'ev'leniyor!

Antalya, Bodrum, Çeşme gibi turizm şehirlerinin dışında İstanbul ve İzmir’i gören turistler, hem yatırım hem de yaşamak için bu kentlerde ev almaya başladı. Gayrimenkul Pazarlama Uzmanı Dr.Ali Gökçiler, turizm sezonunun açılmasıyla talebin daha da artacağını söylüyor.

DİTİB'den İzmir'deki depremzedelere 13 ev!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) İzmir'deki depremzedeler için aldığı 13 ev, ailelere verildi.  

İzmir'de kirasını geciktiren kadın ev sahibi tarafından darp edildi!

İzmir'in Buca ilçesinde 43 yaşında iki çocuk annesi kadın ev kirasını geciktirdiği için ev sahibi ve 6 kişi tarafından darp edildi. 

Türkiye'de konutların yüzde 56.70'i deprem sigortalı!

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumuna (DASK) 24 bin 518 hasar ihbarı yapılırken, sonuçlanan başvurular için yaklaşık 224 milyon TL ödeme yapıldı. Verilere göre, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan 10 milyonu aşkını sigortalı.

İzmir sigortalı ev sayısı Haberi

İzmir sigortalı ev sayısı

115 kişinin hayatını kaybettiği İzmir depreminin yankıları devam ediyor.  Deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK), hasar tespiti için çalışmalara başladı. DASK'ın açıkladığı rakamlara göre; çok sayıda binanın yıkıldığı İzmir'de,  konutların ancak yüzde 57'sine denk gelen 636 bin 55'inin zorunlu deprem sigortası bulunuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6,6 büyüklüğünde meydana gelen ve Bayraklı ile Bornova ilçelerinde yıkımlara neden olan depremle sarsılan İzmir'de 1 milyonun üzerinde yer alıyor. 

Söz konusu konutlardan 635 bin 55'inin DASK Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi bulunurken, kentte sigortalılık oranı yüzde 57 olarak kaydedildi.

Depremin yıkıma neden olduğu Bornova'da 30 Ekim itibarıyla 50 bin 624, Bayraklı'da 38 bin 229, Seferihisar ilçesinde ise 17 bin 835 sigortalı konut bulunuyor. 

Öte yandan, Ege Bölgesi genelinde zorunlu deprem sigortalı konut...