27 / 04 / 2024

İzmir suriyeli okulu

İzmir suriyeli okulu

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan Suriyeli vatandaşların eğitim ihtiyacını karşılamak için Subaşı mahallesine Suriyeli Okulu inşa edilecek Okulun yapılmasına proje biter bitmez başlanacak.

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ve arsasının akıbeti TBMM'de!

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'e Suriyeli okulu inşa edilecek!

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan Suriyeli vatandaşların eğitim ihtiyacını karşılamak için Subaşı mahallesine Suriyeli Okulu inşa edilecek Okulun yapılmasına proje biter bitmez başlanacak.

Ankara 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Okulu açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Suriye Dostluk Derneği işbirliğiyle yapılan ve ağırlıklı olarak Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meslek ve Dil Okulu" açıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında inşaatı tamamlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini bekliyor.

İzmir Çapak İlköğretim Okulu'nda sona gelindi!

3 Yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkılan İzmir Çapak İlköğretim Okulu hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor.

Suriyeli mülteciler için 60 özel okul açıldı!

Suriyeli mülteci sayısı 2 milyonu geçince Iraklı, Suriyeli yatırımcılar birbiri ardına Bağcılar, Başakşehir, Fatih ve Eyüp semtlerinde okul açmaya başladı. Bazı tahminlere göre sadece İstanbul’da 60 mülteci okulu açıldı.

Asuman Dabak İzmir'de tiyatro okulu açacak!

Tiyatro Sanatçısı Asuman Dabak, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde öğrencilerden tiyatro okulu için İzmir'de kendisine yer bakmasını istedi, "Bana yer bulun, İzmir'de bir oyunculuk okulu kurayım. Londra'da var, niye İzmir'de olmasın?" dedi.

Doğa Mavişehir 3 Bilim Okulu 2015-2016 eğitim yılında açılacak!

Doğa Koleji'nin inşa ettiği İzmir Mavişehir 3 Bilim Okulu; 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında açılacak. 5000 metrekarelik bir arsa üzerine yapılandırılan İzmir Mavişehir 3 Bilim Okulu'nda 67 derslik yer alacak.

Doğa Bornova Bilim Okulu 2015-2016 eğitim yılında açılacak!

Doğa Koleji İzmir Bornova Bilim Okulu'nun 2015 - 2016 eğitim yılında açılışını yapması planlanıyor. Doğa Koleji İzmir Bornova Bilim Okulu, 48 derslikten meydana gelecek.

1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul'a nakledilmiş!

1967 yılında Hava Harp Okulu, öğretim üyelerini kolay temin edebilme mülahazası ile İzmir Küçükyalı'dan İstanbul'a Yeşilyurt'a nakledilmiş. Okulun açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından kesilmiş.

İzmir Foça Komando Okulu Hizmet Komutanlığı deprem dayanımının belirlenmesi proje işi ihalesi 16 Haziran'da!

İzmir Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı binasının deprem dayanımının belirlenmesi ve proje işi 16 Haziran 2014 saat 11.00' de ihale ediliyor...

Alaplı'da Kasımlı İlköğretim Okulu'nun ek bina inşaatı başladı!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Alaplı ilçesine bağlı Kasımlı köyünde yapılması planlanan ilköğretim okulu ek derslik inşaatının yer tesliminin yapılarak çalışmalara başladığını söyledi...

Etiler Polis Okulu arazisi verilmedi!

Yolsuzluk ve rüşvet dosyasının araştırma konularından birinin de Etiler’ deki Polis Okulu arazisiyle ilgili olduğu iddia edildi. Arazide Emsal 2,5 olurken yükseklik serbest bırakıldı...

İzmir suriyeli okulu Haberi

İzmir suriyeli okulu


Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Bankası tarafından Suriyeli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinde eğitim ihtiyacını karşılamak için Torbalı'nın Subaşı Mahallesi'ne sadece Suriyeli vatandaşların okuyacağı okul açılıyor. Subaşı İlkokulu bahçesinde bulunan 14 dönümlük bir araziye yapılacak okulda bin Suriyeli öğrenciye eğitim hizmeti verilecek. Önceki gün ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Bankası yetkileri Subaşı Mahallesi'ne gelerek bazı incelemelerde b ulundu. Okulun yapılacağı alanı çok beğenen yetkililer plan programın biter bitmez okul yapımına başlanacağını belirtti. Yaklaşık 20 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığı Torbalı'da 2 bin Suriyeli öğrenci bulunuyor. 24 derslikli olacak okulun şu an proje aşamasında olduğu için hangi eğitim düzeyinde hizmet vereceği belli değil. Ancak Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun okulun ilk, orta ve lise olarak düşünüldüğünü açıkladı. 


Yeni...