19 / 04 / 2024

izmir turizmi 2014

izmir turizmi 2014

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2014 Ocak-Kasım döneminde İzmir'e gelen yabancı turist sayısı ve ana pazardaki son durumu değerlendirdi.

İzmir'e gelen turist sayısında düşüş yaşandı!

İzmir'e gelen turist sayısında düşüş yaşandı. İzmir'e ağustos ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,20 düşüşle 210 bin 341'e geriledi.

EXPO ve kruvaziyer İzmir'in önünü açtı!

İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, "Eskiden İtalya'da 'İzmir' dediğim zaman hiç kimse nerede olduğunu bilmiyordu. Ancak kruvaziyer turizmi ve EXPO, İzmir'in İtalya'da iyi bir şekilde tanınmasına neden oldu" dedi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

İzmir turizmi masaya yatırıldı!

ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir turizminin öksüz bırakıldığını belirterek İzmir’de tamamlanmayan projeleri sordu, İzmir’in tanıtımı için ciddi bir stratejik tanıtım yapılması gerektiğini söyledi.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2014'de 1.215 milyar TL'lik yatırım yaptı!

Yatırım ve projelerini "Yerelde kalkınma" hedefiyle gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yine önemli projelere imza attı. İZSU 267 milyon TL, ESHOT da 73.8 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

İzmir'de 2014'te 1 milyar 215 milyon liralık yatırım yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014’te kente 1 milyar 215 milyon liralık yatırım harcaması yaptı. Büyükşehir’in 11 yıllık yatırım harcaması ise 7 milyar 222 milyon liraya ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2014'te 147 milyon liralık kamulaştırma yaptı!

Çoğu zaman "arazi satın almak" zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 147 milyon liralık kamulaştırma yaptı. Başkan Kocaoğlu döneminde ödenen toplam kamulaştırma bedeli ise 1.1 milyar liraya ulaştı.

İzmir Alaçatı Lavanta Taş 4250 projesinde konutların teslim tarihi Eylül 2014' te!

Lavanta Taş 4250 projesi İzmir İli Çeşme İlçe' si Alaçatı Yeni Mecidiye Mahallesi' nde bulunuyor. Projedeki konut tipleri 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. İzmir Alaçatı Lavanta Taş 4250 projesinde konutların teslim tarihi Eylül 2014' te yapılması pla

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Mehmet İşler: İzmir turizmi yoğun bakımda!

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2014 Ocak-Kasım döneminde İzmir'e gelen yabancı turist sayısı ve ana pazardaki son durumu değerlendirdi.

Mehmet İşler: İzmir'in 2014 yılı turizm karnesi zayıf!

ETİK Başkanı ve (TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2013 yılının ilk 11 ayında Alsancak Limanı'na 473 bin turist geldiğini, bu yıl aynı dönemde yüzde 31 azalarak sayının 327 bin kişiye düştüğünü söyledi.

izmir turizmi 2014 Haberi

izmir turizmi 2014

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2014 Ocak-Kasım döneminde İzmir'e gelen yabancı turist sayısı ve ana pazardaki son durumu değerlendirdi. 2014 yılında İzmir turizminin değer kaybettiğini ifade eden İşler, gelecek açısından endişeli olduğunu söyledi. Alsancak Limanı'na gelen turist sayısındaki azalmanın, izmir'in kruvaziyerinde meydana gelen azalmadan kaynaklandığını kaydeden İşler, "2014 izmir turizmi, maalesef kasım ayında da kendini toparlayamadı. 2014 izmir turizminde genel anlamda düşüşün devam ettiğini, İzmir turizminin kendine gelemediğini görüyoruz, izmir turizmi yoğun bakım altındadır. İzmir turizmi bu şekilde devam ederse sadece 2014 yılını eksi değerde kapatmakla kalmayacak, 2015 yılında da düşüşe devam edecektir." diye konuştu. 



'İZMİR 2014 YILINI EKSİ DEĞERDE KAPATACAK' 

Turizmde İzmir'in hakettiği payı şehrin bütçesinden alamadığını savunan...