27 / 04 / 2024

Mehmet İşler: İzmir turizmi yoğun bakımda!

Mehmet İşler: İzmir turizmi yoğun bakımda!

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2014 Ocak-Kasım döneminde İzmir'e gelen yabancı turist sayısı ve ana pazardaki son durumu değerlendirdi.



Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2014 Ocak-Kasım döneminde İzmir'e gelen yabancı turist sayısı ve ana pazardaki son durumu değerlendirdi. 2014 yılında  İzmir  turizminin değer kaybettiğini ifade eden İşler, gelecek açısından endişeli olduğunu söyledi. Alsancak Limanı'na gelen turist sayısındaki azalmanın, izmir'in kruvaziyerinde meydana gelen azalmadan kaynaklandığını kaydeden İşler, "2014 izmir turizmi, maalesef kasım ayında da kendini toparlayamadı. 2014 izmir turizminde genel anlamda düşüşün devam ettiğini, İzmir turizminin kendine gelemediğini görüyoruz, izmir turizmi yoğun bakım altındadır. İzmir turizmi bu şekilde devam ederse sadece 2014 yılını eksi değerde kapatmakla kalmayacak, 2015 yılında da düşüşe devam edecektir." diye konuştu. 



'İZMİR 2014 YILINI EKSİ DEĞERDE KAPATACAK' 

Turizmde İzmir'in hakettiği payı şehrin bütçesinden alamadığını savunan İşler, şunları kaydetti: "Bu şehre koyduğumuz katma değer kadar şehrin dinamiklerinden destek alamamaktayız. İstanbul, Antalya illeri başta olmak üzere ülke geneli ve bütün şehirler 2014 yılını artı değerde kapatırken İzmir'in 2014 yılını eksi değerde kapatacak olması, ETİK Başkanı olarak beni son derece endişelendirmektedir, izmir'in ülke turizmi için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz, izmir, ülke turizminin ve Ege'nin can damarıdır. 2013 yılı ilk 11 aylık verilere göre 473 bin kişiye ulaşan Alsancak Limanı yolcu trafiği, yüzde 31 oranındaki azalmayla birlikte 327 bin kişiye gerilemiştir. Bu gerilemenin ana sebebi ise İzmir kruvaziyer trafiğinde meydana gelen yüzde 31 oranındaki azalmadır. Kruvaziyer turizmi açısından İzmir'in çok büyük avantajları var. Kruvaziyer alanında önemli atılımlar gerçekleştiği takdirde izmir turizmi büyük bir ivme kazanacak. Bir an önce İzmir turizmi için sağlıklı adımlar atılması gerekmektedir. Öte yandan havayolu ile gelen turist girişleri ümit vermektedir, bir nebze bizleri sevindirmektedir." 



Son Dakika 


Geri Dön