24 / 04 / 2024

İzmir yat limanı projeleri son durum

İzmir yat limanı projeleri son durum

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Karşıyaka'da yer sorunu nedeniyle tartışma konusu olan yat limanı için yeni adresin Mavişehir olduğunu açıkladı. Öztürk, "İnciraltı'ndaki SİT sorunu kısa süre içerisinde çözülerek yer belirlenecek" dedi.

İzmir yat limanı projeleri iptal edildi!

Başkan Kocaoğlu, "İnciraltı’nı kabul etmiş, Karşıyaka yerine de Mavişehir’i önermiştik. Ama hiçbir zaman iptal talebimiz olmadı. Neden böyle bir karar alındığını İzmirliler gibi biz de çok merak ediyoruz" dedi.

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Yenifoça Yat Limanı için düğmeye basıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı projesi için ihaleye çıkıyor...

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Rize Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 5 soru TBMM'de!

Rize Yat Limanı Projesi'nin durumu meclis gündeminde konu oldu. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Bekaroğlu sorularını Ulaştırma Bakanı Arslan'a iletti..

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda tarih uzatıldı!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinde son teklif verme tarihi uzatıldı..

Rize'deki yat limanı projesine ilişkin 7 soru TBMM'de!

Rize Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yat limanı projesi meclis gündeminde konu oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, limana ilişkin 7 sorusuna yanıt aradı..

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, İBB Meclisi’nde!

İBB Meclis üyesi Mimar Ülkü Koçar, Kadıköy Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın son durumunu İBB Meclis gündemine getirdi.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

İzmir Seferihisar'da yapılacak yat limanı TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan yat limanı meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor!

Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor. Özelleştirme için teklifler 15 Şubat 2018 tarihine kadar verilebilecek..

Kalamış Yat Limanı'nın imar planı değişikliği onaylandı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı alanına ilişkin koruma amaçlı imar planı değişiklikleri onaylandı.

Lara'ya yapılacak kruvaziyer yat limanı onaylandı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Lara'da yapılacak kruvaziyer ve yat liman kompleksi projesine meclisten onay çıktığının müjdesini verdi.

İzmir yat limanı projeleri son durum Haberi

İzmir yat limanı projeleri son durum


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Ocak ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Geza Dologh, Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 


Alsancak Limanı kapanmayacak

Başkan Yusuf Öztürk, deniz ticaretiyle ilgili radikal değişiklikler söz konusu olduğunu belirterek, "Bölgeye yapılması planlanan projeleri Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'a, İzmir ziyaretinde anlattık. Yat limanlarının Mavişehir, İnciraltı ve Bayraklı'da yapılması düşünülüyordu. Kamuoyunda Karşıyaka ve İnciraltı'na yapılması gereken marinaların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadığı ifade edildi. Ancak sorun yerle alakalıydı. Marina, Karşıyaka Nikah Salonu'na yakındı. Mevcut trafiğe olumsuz etkisi nedeniyle, Mavişehir olarak yeni bir öneride bulunuldu. Bu öneri Bakan Elvan'nın İzmir'e gelmesiyle çözüme kavuştu. İnciraltı'nda ise SİT ile ilgili problem var. Bu sorunun çözümü için çalışılıyor" diye konuştu.

Başkan Öztürk İzmir Alsancak Limanı hakkında da...