26 / 04 / 2024

İzmir YHT

İzmir YHT

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren'lerde (YHT) 2-3 Ekim ile 7 - 8 Ekim tarihlerinde biletlerin tükendiği bildirildi.

Sigma-Burkay-Makimsan-YDA, İzmir-Ankara arası 3.5 saate insin diye çalışacak!

Trenle 14 saat olan Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3.5 saate indirecek, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin ilk etabı olan Ankara-Afyonkarahisar arasının altyapı yapım sözleşmesi imzalandı

İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi için imzalar atıldı!

İzmir YHT Projesi'nin ilk etabı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sigma-Burkay-Makimsan-YDA iş ortaklığı, imzaları attı

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir YHT hatlarının maliyeti 90 milyar TL arttı!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Ankara-Sivas YHT hattında 40 milyar, Ankara-İzmir YHT hattında ise 50 milyar liralık maliyet artışı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi'nin inşaatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak?

Türkiye'nin en önemli yatırımları arasında yer alan YHT projeleri tamamlandığında Ankara-Sivas arası seyahat süresi 12 saatten 2 saate, Ankara-İzmir arası 14 saatten 3 saat 30 dakikaya inecek.

Ankara'ya milyarlarca liralık ulaştırma yatırımları!

Ankara'nın milyarlarca liralık büyük ulaştırma projeleri ardı ardına hayata geçiriliyor. 2021'de tamamlanması planlanan 1.2 milyar TL proje bedelli Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu yıl açılması bekleniyor. Ankara Sivas YHT'nin bu yıl, Ankara İzmir YHT'nin ise 2023 sonunda tamamlanması planlanıyor.

İzmir-Ankara YHT 2020'de tamam!

2020 yılında açılması planlanan İzmir-Ankara YHT tamamlandığında Ankara ile İzmir arasındaki süre 3 saat 30 dakikaya inecek. 

Ankara-İzmir YHT test sürüşleri 2018'de başlıyor!

İzmir ile Ankara arasındaki tren yolculuğu süresini 3.5 saate indirecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin test sürüşleri 2018 yılında başlayacak. 

Ankara-İzmir YHT 2019'da tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT hattında inşaatın 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

İzmir-Ankara YHT çalışmaları son sürat devam!

İzmir ile Ankara arasındaki tren yolculuğu süresini 3.5 saate indirecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmalar devam ediyor

İzmir-Ankara YHT 2019'da bitecek!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "YHT'yle önce Ankara'ya, oradan da tüm Anadolu'ya bağlanacak hatlarımızla, ürünler en uca kadar ulaştırılacak. İzmir-Ankara YHT'nin tamamı 2019 yılı içinde bitecek" dedi

Nihat Özdemir: Ankara YHT Garı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, toplamda 235 milyon dolara mal olan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın (YHT) bugün itibarıyla yüzde 80'ini tamamladıklarını söyledi.

Türkiye’nin doğusu ve batısı YHT hatlarıyla bağlanacak!

Türkiye 2023 hedeflerine giden yolda demir ağlarla örülüyor. 1.520 kilometre YHT, bin kilometre hızlı tren hattı yapım ve ihale aşamasında, 12 bin kilometre hat da proje aşamasında bulunuyor.

YHT hatları 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşacak!

Türkiye’de hizmete girdiği 2009 yılından bugüne Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolcu sayısı 22 milyonu aştı. 5 ayrı hatta toplam bin 213 kilometre olan YHT Hatları’nın 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşması hedefleniyor.

İzmir YHT Haberi

İzmir YHT

AA muhabirinin TCDD yetkililerinden aldığı bilgiye göre, YHT'ler Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya hattında hızlı ve konforlu olması nedeniyle seyahat anlamında akla ilk gelen ulaşım aracı haline geldi.


YHT'lerde bayramdan 20 gün önce satışa çıkarılan biletlerde iade ve seyahat değişikliği gibi durumların dışında boş yer bulunmuyor. Tatil planlamasını son güne bırakanlar, alternatif ulaşım araçlarını değerlendirecek.


YHT'ler Ankara-İstanbul arasında karşılıklı 12, Eskişehir-Ankara arasında 10, Ankara-Konya arasında 14 ve Eskişehir-Konya arasında karşılıklı 4 sefer olmak üzere toplam 40 seferde günde yaklaşık 17 bin yolcu taşıyacak. Bayram öncesi ve sonrasını kapsayan 4 günlük sürede yaklaşık 70 bin kişinin YHT ile seyahat etmesi bekleniyor.


- "Eskişehir-Ankara hattındaki yolcuların yüzde 72'si hızlı trende"


Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında Ankara-Eskişehir YHT hattı...