27 / 04 / 2024

izmirde emsal artışına tepki

izmirde emsal artışına tepki

İzmir'de Bornova ve Karşıyaka belediyelerinin emsal artışı önerisi oy çokluğu ile reddedildi. Emsal kararın reddedilmesinin ardından İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar  Özkan durum değerlendirmesi yaptı. 

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Kira artışına yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracı sorunlarını artırır! Milyonlarca kişiye şok!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, kiralardaki fahiş artışa karşı yüzde 25 artış sınırı kararına ilişkin konuştu ve bunun bir çözüm olmayacağını dile getirdi. 

Fahiş kira artışlarına karşı yeni formül geliyor!

Bir süredir fahiş kira artışına hapis cezası verilmesi gündemdeydi. İki bakanlık sorunun çözümü için start verdi. İşte detaylar...

AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

EYT’de 3 yıl şartına takılanlar dikkat! Yeni düzenleme gelecek mi?

EYT çıktı fakat 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişleri olduğu halde bazı memur, esnaf ve çiftçiler 3 sene şartına takıldı. Genel Sağlık-İş, sorunun çözümü için Cumhurbaşkanlığı’na başvuru yaptı. İşte detaylar...

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Konut sitelerinde aidat krizi! Yüzde 200 zam vatandaşı şok etti! Fahiş aidat artışına karşı haklarınız neler?

Site aidatlarına yapılan yüzde 200’lere varan zam oranları apartman sakinlerinin tepkilerine yol açıyor. Bazı site sakinleri fahiş zamları protesto etmek için eylemler yaparken, bazıları da bu artışlardan kaçınmanın yollarını arıyor.

Kiracılar aman dikkat! Kira artışına yeni sınır mı gelecek?

Kira artışına yeni sınır yolda mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Borsanın en çok kazandıranı yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor

Borsa İstanbul’un en çok kazandıran hisselerinden Penta Teknoloji Ürünleri yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor. Penta’nın başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından da onaylandı.

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

FED 75 baz puanlık faiz artışına gitti! 

ABD Merkez Bankası (Fed) bugün 75 baz puanlık faiz artışına gitti. Bu şekilde doların patronu, faizi yüzde 3,25'e yükseltti. Peki, dolar ve altında son durum ne? İşte piyasalarda son durum...

izmirde emsal artışına tepki Haberi

izmirde emsal artışına tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Komisyon üyeleri tarafınca oy çokluğuyla reddedilen Bornova ve Karşıyaka belediyelerinin emsal artışı önerisi ile ilgili eleştiri yapan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "Bornova'da az hasarlı bölüm sayısı 7 bin 421. Bayraklı'da 16 bin, Karşıyaka'da 16 bin. Bunlara ne diyeceksiniz? Toplamda 66 bin az hasarlı birim var. Emsal kararından Bayraklı ilçesinde olduğu için 16 bin bağımsız birim yararlanıyor ancak ilçe sınırı dışında diye 50 bin bağımsız birim bundan faydalanamıyor. Bunlara ne olacak? Müthiş bir adaletsizlik var" ifadelerini kullandı.

Ege'de Sonsöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi komisyon üyeleri tarafınca Karşıyaka ve Bornova'nın emsal artış kararının reddedilmesinin ardından İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan durum değerlendirmesi yaptı.

ALINAN KARAR ADALETSİZ

Alınan kararın adaletsizliğe sebep olduğunu söyleyen Haydar Özkan,...