18 / 04 / 2024

izmire İzmir Dünya Ticaret Merkezi mi yapılacak

izmire İzmir Dünya Ticaret Merkezi mi yapılacak

İzmir’in ‘Utanç Çukuru’ olarak da adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını daha önce yargı yoluyla 6 kez engelleyen İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve arkadaşları, Danıştay’dan bir engel kararı daha çıkarttı

Dünya’da konut fiyatları yükseliyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, devam eden pandemi sürecine rağmen başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere dünya genelinde  otuza yakın şehirde konut fiyatlarının yüzde 10 nun üstünde yükseldiğini değerlendirdi...

Dünya genelinde konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Uluslararası emlak şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı kentler arasında Ankara, İzmir ve İstanbul zirvede...

Az ve orta hasarlı binalara Dünya Bankası çözümü! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, orta hasar gören yapılar için Dünya Bankası ile anlaşma yapılıp çözüm sunulacağını belirtti. 

İzmir dünya deprem liginde 7.sırada!

Y. Mimar  Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp İzmir'in dünya deprem liginde 7.sırada olduğunu yazdı. İşte Alp'in o yazısı...

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

İzmir Dünya Ticaret Merkezi için arsa tartışması!

İzmir'de yapılması planlanan Dünya Ticaret Merkezi projesinin inşaatına başlanamaması büyük tartışmalara neden oldu.

Türkiye üç iliyle gayrimenkulde dünya zirvesinde!

Uluslararası araştırma şirketi Knight Frank, İzmir, İstanbul ve Ankara'yı dünya kentleri arasında gayrimenkulde getiri açısından ilk 10 şehrin arasında sıraladı. Buna göre, İzmir yüzde 19,2 sağlarken, İstanbul yüzde 12,2, Ankara yüzde 10,1 oranında yatırımcısına kazandırdı.

Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ihalesi Salı günü yapılacak!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İzmir kamuoyunun `Basmane Çukuru` olarak bildiği alandaki Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı. İhale 19 Ocak Salı günü yapılacak.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Efes UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girecek!

Turizm Haftası, İzmir Selçuk'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.İzmir Valisi Mustafa Toprak, Efes'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasları Listesi'ne girmesine engel bir durumun olmadığını öğrendiklerini bildirdi.

Aziz Kocaoğlu Dünya Belediye Başkanı yarışmasında ilk 10’da!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merkezi Londra’da bulunan City Mayors Foundation tarafından düzenlenen World Mayor “Dünya Belediye Başkanı Ödülü” yarışmasında ilk 10’a seçilerek büyük bir başarı elde etti.

İzmir 10 yılda dünya kenti olur!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, ada bazlı planlar yapılırsa İzmir'in 10 yılda dünya kenti statüsüne yükseleceğini söyledi.

İzmir Dünya Ticaret Merkezi projesine bir engel daha!

İzmir’in ‘Utanç Çukuru’ olarak da adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını daha önce yargı yoluyla 6 kez engelleyen İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve arkadaşları, Danıştay’dan bir engel kararı daha çıkarttı

izmire İzmir Dünya Ticaret Merkezi mi yapılacak Haberi

izmire İzmir Dünya Ticaret Merkezi mi yapılacak


İzmir Basmane'de yıllardır temel aşamasında kalan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını, "hemşerilik" sıfatıyla açtıkları 6 davayla 16 yıldır durdurmayı başaran Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur ve arkadaşlarıyla ilgili Danıştay'dan önemli bir karar çıktı. Danıştay, Çakmur ve arkadaşlarının inşaatın yeniden başlamasını engellemek için açtıkları 7. davaya vize verdi. Yasal değişikliklerin ardından Çakmur ve arkadaşlarının "hemşerilik" sıfatına dayanarak bu konuda dava açamayacağına hükmeden yerel mahkeme kararı, Danıştay tarafından bozuldu. Danıştay, Çakmur ve arkadaşlarının bu davayı açabileceğine hükmetti.


"Dava açma hakkı var"

Danıştay, kararında insanların ikamet ettiği yerlerde, bireysel olduğu kadar toplumsal çıkarlar ve bunun kamuoyu yararları konusunda karar verme hakları olduğu gibi, onunla ilgili dava açma hakları olduğunu da vurguladı. Danıştay, yerel mahkemenin bu unsurları dikkate almadan davayı reddetmesinin mümkün olamayacağını belirterek, davanın...