20 / 04 / 2024

izmirin deprem master planı hazır mı

izmirin deprem master planı hazır mı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi depreme hazır ama İzmir değil’ açıklamasıyla ilgili yapılan eleştirileri cevapladı. MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise TBMM'de deprem konusunda açıklamalarda yaptı.

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

Gaziantep'te deprem master planı hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı Gaziantep modeliyle depremde meydana gelecek risklerin önüne geçecek.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir'deki binaların yüzde 12’sinin ağır hasar alacağı açıklanmıştı!

17 Ağustos 1999 depreminden bir ay önce önde gelen deprem uzmanları İzmir’in “Deprem Master Planı”nı yapıldı, Türkiye’nin ilk deprem senaryo metni de hazırlandı. Binaların yüzde 12’sinin olası depremde ağır hasar alacağı uyarısı kağıt üzerinde kaldı.

Mustafa Balcı: Depremde temel sorun yapı stokunun depreme dayanıksız olmasıdır!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Deprem master planının yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti ve "Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklanıyor" dedi...

Balıkesir’in deprem master planı hazırlanıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Balıkesir’in deprem master planını hazırlamak için süreç başlattık. Bu kapsamda Balıkesir’in yapı stokunu inceliyor, hangi noktaların kentsel dönüşüme ya da sağlıklılaştırma çalışmalarına ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz" dedi...

Hüsnü Gürpınar: Sakarya’da Deprem Master Planı olursa destek veririz!

Milliyetçi Hareket Partisi Adapazarı ilçe Başkanı Halil Hakan Oturak, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı ziyaret ederek, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Tunç Soyer: Deprem master planı için destek vermeye hazırız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi depreme hazır ama İzmir değil’ açıklamasıyla ilgili yapılan eleştirileri cevapladı. MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise TBMM'de deprem konusunda açıklamalarda yaptı.

izmirin deprem master planı hazır mı Haberi

izmirin deprem master planı hazır mı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İzmir hakkındaki açıklamasıyla ilgili gelen eleştirilere cevap verdi ve açıklamalar yaptı.

Yeni Asır Gazetesi’nde yer alan habere göre; Başkan Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi depreme hazır ama İzmir değil" açıklamasıyla ilgili gelen eleştirileri cevapladı.  Başkan Soyer; "Buradaki kastım deprem olduktan sonra yapılacak müdahalelerdi. Yani biz toplanma alanları, hangi araç gereçle kimlerin müdahale yapacağını biliyoruz. O anlamda hazırız. Yoksa Türkiye'de hangi şehir hazır ki depreme... Tabi ki İzmir de değil. Ama biz Büyükşehir olarak kriz yönetimine hazırız, kastımız o" ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer, İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında İzmir'in deprem master planının hazırlanmasına yönelik çalışma için ; "Biz de bu çalışmaya her türlü desteği vermeye hazırız. Valimiz ile bu konuda bir...