18 / 04 / 2024

İzmit Sanal Gerçeklik Küresi

İzmit Sanal Gerçeklik Küresi

İzmit'teki cephanelik bölgesinde yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana yapılacak projenin yeterlilik ihalesine 16 firma katıldı.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Deri ihracatçıları ayakkabı ürünlerini Dünya Ayakkabı Kongresinde Metaverse ile tanıtacak!

İstanbul’da düzenlenecek Dünya Ayakkabı Kongresinde firmaların ürünleri Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere gösterilecek. Ziyaretçiler ürünleri üç boyutlu 360 derece inceleme şansını bulacak.

Beko’da eylül kampanyası başladı! Artırılmış gerçeklik özellikli 31825 ekolojik inverter klimada bin TL indirim!

Beko’dan eylül ayına sayılı günler kala klima kampanyası geldi. Beko, 31825 ekolojik inverter klimanın Oliz’e özel bin TL indirimle satılacağını duyurdu.

Geleceğin pazarlama trendi: Sanal ve artırılmış gerçeklik!

Sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleriyle yapılan marketing faaliyetleri her geçen gün artıyor. Kısa süre içerisinde kalmayı düşündüğümüz otel odasını bu gözlüklerle oradaymış gibi görebilecek, hatta eşyalara dokunabileceğiz!

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Teknoloji devinden Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü ve satış fiyatı

Apple , merakla beklenen cihazı Apple Vision Pro'yu resmen duyurdu. Apple, geleneksel AR/VR başlık tasarımından yola çıkıyor ve onu dünyanın ilk "uzaysal bilgisayarı" olarak adlandırıyor. İşte VisionOS adı verilen tamamen yeni bir işletim sistemiyle donatılan Vision Pro özellikleri ve fiyatı

Sanal gerçekliğe büyük yatırım! Zuckerberg'in bir sözü yüzde 20 arttırdı 

Zuckerberg 2023'ü 'verimlilik yılı' yapma sözü verdiği için meta hisseleri yaklaşık %20 arttı

İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

Meta'nın sanal gerçeklik birimi Reality Labs VR ve AR yatırımlarıyla 13,7 milyar dolar zarar ettiğini bildirdi. İşte detaylar…

Apple gizli tutuyordu! Bir sızıntı tüm detaylarını ortaya çıkardı

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple'ın yaklaşmakta olan karma gerçeklik kulaklığının nasıl çalışacağını tüm ayrıntılarıyla açıkladı . Bu, Apple'ın Reality Pro olarak  adlandırılabilecek çok gizli projesine şimdiye kadarki en net bakış oldu.

Apple'dan bir ilk! Metaverse'e giden yola iddialı girdi

Apple'ın metaverse'ye giden yolu olması muhtemel olan, ismi 'Apple Reality Pro' olması beklenen karma gerçeklik gözlüğünün çıkacağı tarih belirlendi.

Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?

Son dönemde artırılmış gerçeklik çalışmalarına iyiden iyiye yoğunlaşan Meta, bu alanda önemli bir satın alma daha gerçekleştirdi.

Kurgusal evrende arsa kapma yarışı: Metaverse kumar mı?

Yapılan araştırmalar, insanlar ve şirketlerin internetin sanal gerçeklik versiyonu metaverse'de (kurgusal evren) yer edinmek amacıyla yarışırken, son bir senede yaklaşık 2 milyar dolar harcandığını gösteriyor. Peki Metaverse yatırımları mantıklı mı?

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle mega kent İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

İzmit Sanal Gerçeklik Küresi Haberi

İzmit Sanal Gerçeklik Küresi


Cephanelik bölgesinde yaklaşık 2500 metrekarelik alana yapılacak projenin yeterlilik ihalesine 16 firma katıldı. Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihaleye katılan Asil İnşaat, Öz Er-Ka İnşaat, MH İnşaat, Akselcan İnşaat, Öze İnşaat, Salih Oray Eriş, Vadi Botanik, Akhaş İnşaat, Gürtaş İnşaat, Eurocon İnşaat, Trend İnşaat, Güryapı Restorasyon, Progem Proje, Yapı ve Yapı İnşaat, Hisar İnşaat ve Gülsan İnşaat firmalarının evrakları incelenerek yeterliliklerine karar verilecek. Yetkililer, projenin ihalesinin ise yeterlilik ihalesi sonuçlandıktan sonra yapılacağını bildirdiler.


PLANETARYUM GERÇEKLİK KÜRESİ


Planetaryum veya diğer ifadeyle gezegen evi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla, kubbe seklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonudur. Bir gezegen evinin basta gelen en büyük özelliği kubbe seklinde ekranı ve o ekran üzerine özel araçlarla yansıtılan gökyüzü, gökcisimleri...