27 / 04 / 2024

Sanal gerçekliğe büyük yatırım! Zuckerberg'in bir sözü yüzde 20 arttırdı 

Sanal gerçekliğe büyük yatırım! Zuckerberg'in bir sözü yüzde 20 arttırdı 

Zuckerberg 2023'ü 'verimlilik yılı' yapma sözü verdiği için meta hisseleri yaklaşık %20 arttı



Facebook ve CEO'su Mark Zuckerberg yıllarca, potansiyeli kanıtlanmamış sanal gerçeklik gibi alanlar da dahil olmak üzere büyümeye büyük yatırım yaptı.  Ancak şirketin 600 milyar dolardan fazla piyasa değeri kaybettiği acımasız bir yılın ardından Zuckerberg, Wall Street'in dilini konuşmaya başladı ve bunun için onu ödüllendiriyorlar.

Facebook-ana şirket Meta Çarşamba günü , daha geniş ekonomik belirsizlikle karşı karşıya kaldığı, sosyal medya pazarında artan rekabet ve yakın tarihli bir turdan önemli masraflara maruz kaldığı için, 2022'nin son üç ayında gelirinde üst üste üçüncü çeyreklik düşüşünü ve kârında keskin bir düşüş bildirdi. İşten çıkarmalar
Ancak şirket yine de Wall Street analistlerinin satış beklentilerini aştı.

Sanal gerçekliğe büyük yatırım! Zuckerberg in bir sözü yüzde 20 arttırdı 

Ayrıca, "verimliliğe" odaklanma sözü verdi, önümüzdeki yıl için sermaye harcamaları tahminini düşürdü ve hisse geri alım planını 40 milyar dolar artırmayı planladığını duyurdu. Tüm bunlar, Meta hisselerinin Çarşamba günü mesai bitiminden sonra yaklaşık %20 yükselmesine yardımcı oldu.

Zuckerberg, kazanç sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "2023 için yönetim temamız 'Verimlilik Yılı' ve daha güçlü ve daha çevik bir organizasyon olmaya odaklandık" dedi.

 


Geri Dön