05 / 05 / 2024

Sanal gerçekliğe büyük yatırım! Zuckerberg'in bir sözü yüzde 20 arttırdı 

Sanal gerçekliğe büyük yatırım! Zuckerberg'in bir sözü yüzde 20 arttırdı 

Zuckerberg 2023'ü 'verimlilik yılı' yapma sözü verdiği için meta hisseleri yaklaşık %20 arttı



Meta, çeyrek için yaklaşık 32,2 milyar dolar gelir bildirdi, bir önceki yıla göre %4 düşüşle ancak analistlerin tahmin ettiği 31,5 milyar doların üzerinde. Sosyal medya devinin üç aylık net geliri, önceki yılın aynı dönemine göre %55 düşüşle ve analistlerin beklentilerinin altında kalarak 4,7 milyar doların biraz altında kaldı.

Meta, Kasım ayında yaklaşık 11.000 çalışanı işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Meta CFO'su Susan Li Çarşamba günü analistlerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, şirketin şu anda geniş bir işe alım dondurma uygulaması olduğunu ve yıl boyunca işe alımları sınırlamayı planladığını söyledi.

Sanal gerçekliğe büyük yatırım! Zuckerberg in bir sözü yüzde 20 arttırdı 

Meta, kazanç raporunda, veri merkezi inşaat harcamalarını düşürme planlarını gerekçe göstererek, 2023 için sermaye harcamaları rehberliğini hafifçe 30 ila 33 milyar dolar arasına indirdiğini söyledi. Ayrıca, belki de iş modelini geleceğe odaklama planından şüphe duyan yatırımcıları rahatlatmak amacıyla, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a atıfta bulunan bir terim olan "sermaye harcamalarımızın büyük ölçüde Uygulama Ailesini desteklemeye devam ettiğini" de sözlerine ekledi. metaverse olarak adlandırdığı internet sürümü.

Yapay zekada büyük hamle! Kasım ayından sonra resmen başladı

Pek çok kişi neden Microsoft Edge'den nefret ediyor! İşte nedeni

Vestel Ion Wıfı No-Frost Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 06 Şubat 2023 fiyat listesi


Geri Dön