20 / 04 / 2024

İZODER yalıtım bilinci

İZODER yalıtım bilinci

İZODER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ kapsamında, yeni çıkan yönetmelikleri tanıtıyor...

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Levent Gökçe: Yalıtım uygulamaları devlet tarafından teşvik edilmeli!

İZODER, 27. kuruluş yıldönümü kapsamında internet üzerindeny yaptığı etkinlikte yalıtım sektörüyle bir araya geldi.

Binalarda gürültüden kurtulmak ses yalıtımıyla mümkün! 

İZODER Başkanı Levent Gökçe, binalarda gürültüden kurtulmanın ses yalıtımıyla mümkün olduğunu belirtti...

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

İZODER yalıtım bilinci Haberi

İZODER yalıtım bilinci

Türkiye’de inşaat sektöründe büyük bir eksikliği gidererek, binalara dayanıklılık, kalite ve konfor kazandıracak ‘Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’ ile ‘Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik’ 1 Haziran 2018 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. 

Artık binaların kaderinin değişeceğini ve yeni binalarda ‘su’ ve ‘ses’ yalıtımının zorunlu olacağını belirten İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Her iki yönetmelik de, toplumun dayanıklı, güvenli, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşama hakkına hizmet edecek hayati öneme sahip” dedi. 

Deprem tehlikesi altında bulunan Türkiye’de, yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından büyük öneme sahip su yalıtımı konusunda önemli bir adım atılarak hayata geçirilen ‘Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’ 27 Ekim 2017, Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik’ ise 31 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, İZODER (Isı, Su, Ses ve...