26 / 04 / 2024

izsu japonya

izsu japonya

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

“Çip üretimine teşvik” yarışına Japonya da katılıyor!

Japonya Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili Tayvanlı çip üretim devi TSMC'nin Japonya'da ikinci bir üretim tesisi kurmaya karar vermesi durumunda hükümetin mali yardım sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

“Japonya’daki depremlerde niye bu kadar kayıp yaşanmıyor?” sorusuna Japon uzmanlardan çok net yanıt!

Türkiye’deki depremlerde bu kadar çok can kaybı ve hasar yaşanırken, deprem ülkesi Japonya’dan neden hiç felaket haberleri gelmiyor? İşte bu sorunun yanıtını iki Japon uzman çok net verdi. İşte o uzmanların çok önemli açıklamaları…

Borsa, Japonya’ya rağmen günü kazançla kapadı! Bugün en fazla hangi sektör kazandırdı?

Borsa İstanbul bugün Japonya’dan gelen haberlerde önce dalgalansa da daha sonra toparlayarak günü yeniden kazançla kapadı.

Küresel piyasalar şokta! Altına darbe Japonya’dan geldi!

Japonya Merkez Bankası’nın kararı altını vurdu. Japonya Merkez Bankası (BoJ), ultra gevşek para politikasında bir değişikliğe gitmeyip, getiri eğrisi hedef aralığını da artı/eksi yüzde 0,5 düzeyinde korurken, bu karar altın fiyatlarını vurdu.

Altın fiyatları Japonya kararı ile atağa geçti! Gram altın ve çeyrek altın uçtu gidiyor! Görmeyen duymayan kalmasın!

Son dakika altın fiyatları bugün açıklanan Japonya Merkez Bankası (BOJ) kararı ile atağa geçti. Gram altın ve çeyrek altın uçtu gidiyor. Yatırımcılar dikkat, görmeyen duymayan kalmasın...

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya'dan gelen bir heyet tarafından incelendi.

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı

Dünyanın en çok borç yapan ülkelerinin listesi açıklandı. Listenin birinci sırasında 30,5 trilyon dolarla ABD yer alırken 14,9 trilyon dolarla Japonya ikinci, 10,6 trilyon dolarla Çin üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye'nin listedeki yeri ise şaşırttı.

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Japonya tarafından kripto para platformlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı ve Rusya ile Belarus'a ilişkin yaptırımlara uyum sağlamalarının altı çizildi.

Japonya'dan kripto paralara yönelik çalışma!

Japonya Hükümeti kripto paraların küresel regülasyonu için diplomatik çalışma gerçekleştiriyor.

Japonya Hindistan'a 14,8 milyon dolarlık yardım yaptı!

Japonya, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik Hindistan'daki sağlık sistemini desteklemek için bu ülkeye 14,8 milyon dolarlık acil yardım gönderecek.

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

izsu japonya Haberi

izsu japonya


Gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yürüttüğü bilimsel proje ve çalışmalarla da kentin altyapısını geleceğe hazırlıyor. İZSU son olarak, İzmir’deki kanal sisteminin depreme karşı risk değerlendirmesini yapmak ve ihtiyaç duyulması halinde yapılacak yatırımları belirlemek için önemli bir projeye daha imza attı. Birçok kez büyük depremlere maruz kalmış Japonya’nın Sendai Belediyesi işbirliği ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ortaklığında 3 yıl sürecek proje için, İZSU Genel Müdürlüğü’nde JICA üyeleri ve Sendai Belediyesi bürokratlarının katılımıyla karşılıklı protokol imzalandı. Protokole İZSU adına Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu, Sendai Belediyesi adına da Atıksu Müdürü Tetsuya Mizutani imza koydu.

Pilot bölge seçilecek

Proje kapsamında, İzmir’deki kanal sisteminin işlevini korumak, risk değerlendirmesini yapmak ve mevcut sistemin yıpranma derecesini ölçmek için çalışmalar...