28 / 03 / 2024

İZSU şantiyesi iş kazası

İZSU şantiyesi iş kazası

İZSU şantiyesinde işçiler beton zemine çakıldı. Olay, sabah saatlerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Bornova ilçesi Kavaklıdere su arıtma tesisleri şantiyesinde meydana geldi.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'ta sözünü verdiği hastanenin Fier şehrinde bulunan şantiyesi açıldı.

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

EKGER İnşaat, Körfez şantiyesi için mühendis arıyor!

EKGER İnşaat Mühendislik yükleniminde yapılan Körfez şantiyesinde saha şefliği ile görevlendirilecek en az 4 yıl deneyimi olan inşaat mühendisi aranıyor.

İzmir Büyük Körfez Projesi için ihale hazırlıkları başladı!

İZSU, Körfez’in kuzey aksında açılacak 13.5 kilometre uzunluğunda ve -8 metre derinliğindeki sirkülasyon kanalı için ihale hazırlıklarına başladığını duyurdu.

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

Samsun Terme'ye Fen İşleri Şantiyesi kuruldu!

Samsun Terme Belediyesi tarafından belediye işlerinin daha verimli ve etkin gerçekleşmesi amacıyla yeni Fen İşleri şantiyesi kurularak müdürlük yeni ve modern tesislerine taşındı.

Sancaktepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi açıldı!

Sancaktepe Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi Belediye Başkanımız İsmail Erdem’inde katıldığı tören ile hizmete açıldı. Şantiye 44 araç ve 414 personel ile hizmet verecek.

İZSU doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

Afyonkarahisar Emirdağ Beton ve Parke Şantiyesi üretimini artırdı!

Afyonkarahisar Emirdağ Belediyesi Beton ve Parke Şantiyesi, yaz aylarında kullanılacak parke ve bordürler için üretimini tam kapasiteye çıkardı. Şantiye'de üretilen beton parke taşlarına talep gün geçtikçe artıyor.

Kiraz ve Çandarlı’ya 400 kilometrelik içme suyu hattı!

Sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde alt yapı seferberliği gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, son olarak Kiraz ile Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’ndeki içme suyu hatlarını yenilemek için proje çalışmalarına başlıyor.

İzsu'dan 11 yılda 3 bin 260 kilometre içme suyu şebekesi!

İZSU, son 11 yıla 11 büyük arıtma, 3 bin 260 kilometre yeni içme suyu şebekesi, 796 kilometre yeni kanalizasyon şebekesi, 283 kilometre yağmur suyu hattı ve 201 kilometre dere ıslahı sığdırdı.

İzmir Menderes'te temizlik işleri şantiyesi inşa edildi!

Menderes ilçesinde vatandaşlara daha verimli bir hizmet sunmak isteyen Menderes Belediyesi, 500 metrekare alan üzerine modern bir temizlik işleri şantiyesi kurdu.

Kocaeli tramvay hattı için çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan tramvay hattı için yüklenici firma tarafından inşaat şantiyesi kuruldu.

İZSU şantiyesi iş kazası Haberi

İZSU şantiyesi iş kazası


İzmir’in Bornova ilçesinde, su arıtma tesisleri şantiyesinde vinç kurulumunda çalışan iki işçiden biri beton zemine düşerek hayatını kaybederken diğeri asılı kalarak yaralandı.


Olay, sabah saatlerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Bornova ilçesi Kavaklıdere su arıtma tesisleri şantiyesinde meydana geldi. Gördes barajından gelecek suyu arıttıktan sonra kent merkezine verecek olan su arıtma şantiyesinde vinç kurmaya çıkan Ali Ekber Alaca (37) ve Serkan Gültekin (32) yaklaşık 25 metre yükseklikte olan vinçte çalışmaya başladı. Çalışma sırasında henüz belirlenemeyen bir şekilde işçilerden Ali Gültekin beton zemine düşerken Ali Ekber Alaca da düştüğü sırada takılı olan kemerinden yukarıda asılı kaldı.


Olayı gören çalışma arkadaşları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Asılı kalan Ali Ekber Alaca yarım saat süren çalışmanın ardından vinçten indirilebildi....