26 / 04 / 2024

Kocaeli Tramvay Hattı için şantiye kuruldu!

Kocaeli Tramvay Hattı için şantiye kuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan tramvay hattı için yüklenici firma tarafından inşaat şantiyesi kuruldu. Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasından başlayacak tramvay hattının garaj inşaatı da aynı alanda olac




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan tramvay hattı için yüklenici firma tarafından inşaat şantiyesi kuruldu. Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasından başlayacak tramvay hattının garaj inşaatı da aynı alanda olacak.


TRAMVAY HATTI


Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı dahilinde raylı sistem yatırımlarının ilki olan tramvayın inşaatına başlıyor. İhalenin yapılması ve imzaların atılmasının ardından, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.




SEKAPARK-OTOGAR ARASI


Tramvay projesinin güzergâhı için yolcu talebi, diğer ulaşım sistemleriyle entegrasyonun sağlanması ve inşaat maliyeti gibi konular ele alınarak en uygun güzergâh belirlendi. İzmit merkezde yaklaşık 9 ay süren çalışmaların ardından tramvayın Otogar ile Sekapark arasında çift yönlü, 7,2 kilometrelik, 11 istasyondan oluşması ve Sekapark-Gar-Fevziye Camii-Yeni Cuma- Fuar – Yeni Valilik-Doğu Kışla-N. Kemal Lisesi- İzmit Kaymakamlık- Yahya Kaptan– Otogar güzergâhında yol alması kararı alındı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön