18 / 04 / 2024

iztuzu kumsalı

iztuzu kumsalı

Bakan İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından "İztuzu ihalesini iptal edeceğim, Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız” açıklamasının ardından çalışma başlatıldı.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu özelleştirme için 38 bin imza topladı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

İztuzu Kumsalı'na caretta caretta hastanesi mi yapılacak?

Muğla 'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi 'nin dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı 'na caretta caretta hastanesi yapılmasına karşı İztuzu'nu Kurtarma Platformu ve sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

İztuzu Kumsalı'na yapılacak hastaneye karşı imza kampanyası başlatıldı!

Muğla İztuzu Koruma Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) iş birliğinde, İztuzu Kumsalı'nda yapılması planlanan hastaneye karşı imza kampanyası başlattı.

İztuzu kumsalının korunması için yasal mücadele başlatıldı!

İztuzu Kumsallarını Koruma Platformu üyelerinin dava açmak için vekalet verdiği Av. Berna Babaoğlu Ulutaş "İmar planları ile izinleri iptal edilmeli ve İztuzu kumsalı imara açılmamalıdır" dedi...

Le Chic Bodrum misafirlerini bekliyor!

Bodrum'un en güzel koyu Asarlık mevkiinde denize sıfır konumu, eşsiz manzarası, sahili ve doğal kumsalıyla Le Chic Bodrum yaz sezonunda misafirlerine eşsiz yaşam sunuyor.

Kumsal Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kumsal Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Merve Kızıldağ tarafından kuruldu.

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

Salda Gölü'nün taşınan kumları eski yerine alınıyor!

Burdur Yeşilova'da beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi gerçekleştiren yüklenici firmanın alandan usulsüzce aldığı malzeme, hassas çalışmayla yerine bırakılıyor.

Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak ünlenen Salda Gölü yakınına yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı... 

Salda Gölü Tabiat Parkı alanı 570 dekara çıkarıldı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak bilinen Salda Gölü çevresinde bulunan Salda Gölü Tabiat Parkı alanının genişletildiği belirtildi.

Avcılar ve Küçükçekmece'de bulunan kumsal bölgeler doğal sit alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Avcılar ve Küçükçekmece için önemli bir karara imza attı. Kumsal bölgesi doğal sit ve nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi.

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

MIPIM 2019 12 Mart'ta kapılarını açacak!

Gayrimenkul fuarı MIPIM, Fransa’nın Cannes kentinde ‘Geleceği Etkilemek’ temasıyla 12 Mart Salı günü kapılarını açacak. İTO, bu yıl da Cannes’ın popüler kumsalında İstanbul Çadırı kurdu.

Salda Gölü'nde altyapı ve tesis çalışmaları başlıyor!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan, beyaz kumsalı ve suyunun berraklığıyla Maldiv Adaları'na benzetilen Salda Gölü'nde altyapı ve tesis çalışmaları başlıyor.

Ku Tasarım Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ku Tasarım Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kumsal Çakır tarafından Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Kumsal Yapısal Çözümler İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kumsal Yapısal Çözümler İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Faruk Kamiloğlu ve Kenan Kızıldağ tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

iztuzu kumsalı Haberi

iztuzu kumsalı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından "İztuzu ihalesini iptal edeceğim, Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız” açıklamasının ardından, üniversitede çalışmalar hız kazandı.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İztuzu sahilinde deniz kaplumbağalarının yaşayacağı ve üreyecekleri alanların tamamen koruma altına alındığını, bundan sonraki süreçte de koruma çalışmalarının aynı şekilde devam edeceğini söyledi.


Ankara’da akademisyen ve gazetecilerin katıldığı çevre sorunlarına ilişkin bir toplantı yapıldığını, toplantıda Türkiye’deki çevre sorunlarının tartışıldığını belirten Harmandar, "Çevre sorunlarının neredeyse yarısı Muğla ile ilgiliydi. Sayın Bakanımız 17 Ocak’ta Muğla’ya geldiğinde de görüşme imkanımız oldu. Bakanımız bize 'İztuzu plajını sizinle değerlendirmek istiyorum' dedi. Biz de bu durumdan memnun olacağımızı söyledik" dedi.


İztuzu’nda yapılacak çalışmalarda...