18 / 04 / 2024

İztuzu Kumsalı'na yapılacak hastaneye karşı imza kampanyası başlatıldı!

İztuzu Kumsalı'na yapılacak hastaneye karşı imza kampanyası başlatıldı!

Muğla İztuzu Koruma Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) iş birliğinde, İztuzu Kumsalı'nda yapılması planlanan hastaneye karşı imza kampanyası başlattı.




İztuzu Koruma Platformu üyeleri, caretta caretta görünümlü hastanenin İztuzu sahiline yapılmaması için imza kampanyası başlattı Muğla İztuzu Koruma Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) iş birliğinde, İztuzu Kumsalı'nda yapılması planlanan hastaneye karşı imza kampanyası başlattı. Platform Sözcüsü Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, Dalyan beldesi Cumhuriyet Meydanındaki imza kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Dalyan'da yaşayanların caretta caretta hastanesinin sahile yapılmasını istemediklerini kaydetti. 


Ulutaş, caretta carettaların tedavi edilmesi, araştırılması ve izlenmesi fikrini desteklediklerini fakat dev bir kaplumbağa görünümlü hastanenin sahilde yer almaşım istemediklerini bildirdi. Ulutaş, plajın doğal ve arkeolojik sit alanında bulunduğunu, izin verilen bin 100 metrekare inşaat alanının ise çok büyük olduğunu savundu. Hastane için izin verilen yüksekliğin 8,5 metre olduğuna değinen Ulutaş, "Bu da çok büyük. Üç katlı apartman boyunda bir binanın plajda olması anlamına gelecektir. 


Oradaki peyzajı tamamen bozacak. Doğal örtüyü yok edecek bir inşaattır" diye konuştu. 


AA



Geri Dön