19 / 04 / 2024

İztuzu Kumsalı hastane

İztuzu Kumsalı hastane

Muğla 'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi 'nin dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı 'na caretta caretta hastanesi yapılmasına karşı İztuzu'nu Kurtarma Platformu ve sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

İztuzu Kumsalı'na yapılacak hastaneye karşı imza kampanyası başlatıldı!

Muğla İztuzu Koruma Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) iş birliğinde, İztuzu Kumsalı'nda yapılması planlanan hastaneye karşı imza kampanyası başlattı.

Dalyan-İztuzu kumsalında koruma çalışmaları etkisini gösteriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Köyceğiz - Dalyan Özel Çevre Koruma bünyesinde yer alan Dalyan - İztuzu kumsalında deniz kaplumbağalarının araştırma-koruma-izleme çalışmaları etkisini gösteriyor.

İztuzu Plajı'nın MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin "Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz" açıklamasının ardından İztuzu Kumsalı ve Dalyanağzı alanlarının MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı.

Mahkeme: İztuzu özel şirkete kiralanamaz!

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV 'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu.

İztuzu'nda kaplumbağalar 332 yuva yaptı!

Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki Akdeniz'in en önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından İztuzu kumsalında bu yıl deniz ve Nil kaplumbağalarının yuva sayısı 332 olarak belirlendi

Çevre Bakanlığı Caretta Caretta'ların üreme alanlarını sıkı takibe aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanlarını sıkı takibe aldı. Güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

İztuzu için 38 bin imza toplandı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu özelleştirme için 38 bin imza topladı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

İztuzu plajının özel bir şirkete verilmesine tepkiler devam ediyor!

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi. Dalyan'daki İztuzu Plajı'nın özel şirkete kiralanmasına tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar plajda yürüyüş yaptı.

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi!

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi. Dalyan'daki İztuzu Plajı'nın özel şirkete kiralanmasına tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar plajda yürüyüş yaptı.

Cevdet Erdöl Pursaklar, Sincan ve Gölbaşı'na hastane müjdesi verdi!

Ak Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Gölbaşı'na yaptığı ziyaret sırasında TOKİ yoluna yapılacak olan hastane ile ilgili müjdeyi verdi.

TOKİ Artvin Borçka hastane inşaat yapım işi bugün gerçekleşiyor!

TOKİ Artvin İli Borçka İlçesi 50 Yataklı Hastane İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi 12 Mart 2014 tarihinde (bugün) gerçekleşiyor..

Mehmet Müezzinoğlu, Zeytinburnu'da hastane açacak!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Zeytinburnu Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek toplu açılış töreniyle Zeytinburnu'da hastane, yol ve sağlıklı yaşam merkezi hizmete girecek...

TOKİ Artvin Borçka'ya 50 yataklı hastane inşa edecek!

Artvin İli Borçka İlçesi 50 Yataklı Hastane İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 12 Mart tarihinde ihale edilecektir..

İztuzu Kumsalı hastane Haberi

İztuzu Kumsalı hastane


Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesi'nin dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı'na caretta caretta hastanesi yapılmasına karşı sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Akdeniz Kıyı Vakfı, Kaptan June Denizkaplumbağaları Koruma Vakfı, Dalyan Kent Konseyi, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği, Gökbel Köyü Muhtarlığı, Dalyan Su Sporları Derneği, Tema Vakfı Muğla Temsilciliği ve bölgede yaşayan yerli yabancı kişiler tarafından oluşturulan 'İztuzu'nu Kurtarma Platformu' (İKUP), Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz'a itiraz nedenlerini anlatan bir dosya sundu. Dosyada, DenizHastanenin yapılacağı Dalyan'daki İztuzu Kumsalı kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nin dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı'nda 'Denizkaplumbağası Hastanesi' adıyla yeni bir bina yapmak istediği hatırlatılarak şöyle denildi: "Dalyan halkı ve STK'lar bu hastanenin İztuzu Kumsalı'na yapılmasına ve daha da önemlisi İztuzu Kumsalı'nın imara açılmasına...