28 / 03 / 2024

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu özelleştirme için 38 bin imza topladı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu özelleştirme için 38 bin imza topladı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.



Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan imzalar, ilgili kurumlara gönderildi.


İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri tarafından bir ayda 25 bini sanal ortamda, 13 bin 410'u ise kurulan stantlarda toplanan imzalar, hazırlanan dilekçe ile PTT Ortaca Şubesi'nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfına postalandı.


İKUP üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Berna Babaoğlu Ulutaş, 14 Haziran'da başlayan kampanya kapsamında toplanan imzaların 40 bine yaklaştığını söyledi.


İztuzu Plajı'nın özel çevre koruma, arkeolojik sit ve ormanlık alan olduğunu anlatan Ulutaş, şöyle konuştu:


"Bizler plajı bugünkü halinden daha iyiye götürülmek yerine kötüleşmesine neden olacak uygulamaya karşı çıkıyoruz. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Muğla Valiliği halkın taleplerini ve endişelerini sümen altı ederek hata yapmaktadır. Bakanlığı ve valiliği halkın taleplerini ve endişelerini dikkate almaya davet ediyoruz."


AA


Geri Dön