28 / 03 / 2024

Mahkeme: İztuzu özel şirkete kiralanamaz!

Mahkeme: İztuzu özel şirkete kiralanamaz!

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV 'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu.




Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu. Mahkeme, kararı oy çokluğuyla aldı. Kararda, "MUÇEV'in İztuzu'nun doğrudan doğruya kiralama, kullanma izni, işletme hakkı verilebilecek kurum, kuruluş ve kişiler arasında yer almadığı için ihalesiz olarak doğrudan doğruya işletme protokolü imzalanamayacağı ve bu protokolün başbakanlık genelgesine uygun bulunmasına ilişkin başbakanlık işleminde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı" belirtildi.


Mahkemenin kararı üzerine bir açıklama yapan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Dönem Sözcüsü Murat Demirci, kararın "İztuzu için kurtuluşa giden mihenk taşı" olduğunu savundu. 



Yeni Asır


Geri Dön