26 / 04 / 2024

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi!

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi!

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi. Dalyan'daki İztuzu Plajı'nın özel şirkete kiralanmasına tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar plajda yürüyüş yaptı.



İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak özel şirkete kiralanmasını protesto etti.


Dalyan Mahallesi'nden tur tekneleriyle İztuzu Plajı Boğazağzı mevkisine gelen göstericiler, slogan atarak kumsalda yürüdü. Kumsalda güneşlenen ve denize giren turistlerden bazıları da eyleme destek verdi.


İKUP Sözcüsü Binnaz Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu topraklarda büyüdüklerini ve kumsalda oynadıklarını anlattı.


İztuzu'nun belediye tarafından işletilmesini isteyen Ceylan, şöyle konuştu:


"Yıllarca bu böyle oldu. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek. Biz bunu istiyoruz. Birileri bunu engelleyemeyecek. Burası halkındır. 'Birkaç kişi zengin olsun' diye burası özelleştirilemez. Biz Dalyanlı olarak birilerinin cebinin dolmasını değil, belediyemizin cebinin dolmasını istiyoruz çünkü belediyemiz kazanırsa halk kazanacak. Dalyan'a yatırım olacak. Onun için halk olarak İztuzu'nun belediyede kalmasını istiyoruz."


Eyleme destek veren Günür Karaağaç da "İztuzu Plajı halkındır, halkın kalacaktır. Bu amaçla burada toplanmış bulunuyoruz" dedi.


Plaj için devir teslim yapılacağını öğrenen eylemciler bekleyişini sürdürüyor.


AA


Geri Dön