25 / 04 / 2024

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek olan Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasına onay verdi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etapların tapuları şu an askıda. 

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi. Nadir Ataman, konuya ilişkin şunları söyledi:

Nadir Ataman dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

"İnşaatların başlaması için tarladan arsaya dönüşü yapan imar kanunu 18 uygulaması askıya çıktı. 5 üst düzey bürokratın pasif göreve alındığı Kanal İstanbul yeni şehir 18 uygulaması askıya çıktı.

Eylül ayında seçime hazırlanan AKP’nin inşaatı canlandırma hamlesinin bir tezahürü olduğunu görüyoruz. Kanal İstanbul ihalesinde bir gelişme yok ama kanal manzaralı projeler başlayacak.

Biz başından beri bunun bir imar rant projesi olduğunu söylemiştik. Kanal bahane inşaat şahane! Rant imar beton aşkınızın karşısında CHP örgütü ve halk var.

Kanalı yapamadığınız gibi yeni şehri de yapamayacaksınız. Yaptırmayacağız demiyoruz, yapamayacaksınız diyoruz."

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!


Geri Dön