19 / 04 / 2024

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul tepkisi!

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul tepkisi!

İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, TOKİ'nin Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera ve tarla alanlarını ihaleye çıkarmasına tepki gösterdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asrın projesi şeklinde lanse ettiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar devam ederken Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) proje kapsamında bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera şeklinde kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının, konut yapılması amacıyla ihaleye çıkarıldığı belirtildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, “Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Arsa tapuları olmadan inşaata da başlarlarsa hiç şaşırmam” diye konuştu.

Nadir Ataman dan Kanal İstanbul tepkisi!

“Arsa tapusu daha alınmamış yeri ihaleye çıkıyorsun, arsa tapusu olmadan inşaata nasıl başlayacaksın? Türkiye’de yeni imar ruhsat kanunu çıktı da bizim mi haberimiz yok? Bu neyin telaşı, neyin acelesi?” sorusunu yönelten Nadir Ataman, “Yeni şehre ilk kazma Sazlıbosna’dan vuruluyor. Kanal İstanbul rant projesi demiştik. Şimdi 23 Eylül ve 6 Ekim’de  TOKİ  Sazlıbosna’da daha 18 uygulaması askıya çıkmamış. Yani yeni ada, parsel numarası bile belli olmayan, eski mera alanında 1000 konut ilanına çıkıyor. Kanal İstanbul ihalesi yapılmadı. Tapular dağıtılmadı, ilgili yerin altyapı (İGDAŞ, İSKİ, elektrik) çalışmaları ortada yok. Temeli atılan köprü ve kamulaştırması yeni yayımlanan otoyolun yakınında Kanal İstanbul’u en güzel yerden gören konut projesini hangi akla hizmet başlatıyorlar? 20 yıldır bu konularda çalışıyorum. Yıllardır da İBB Meclis üyeliği yapıyorum. Arsa tapuları olmadan inşaata da başlarlarsa hiç şaşırmam. Vatandaş da tarlasına inşaata başlasın o zaman” açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!


Geri Dön