24 / 04 / 2024

Seyit Torun'dan Kanal İstanbul tepkisi!

Seyit Torun'dan Kanal İstanbul tepkisi!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.



CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Kanal İstanbul projesi kapsamındaki tartışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Seyit Torun, “Bir yandan salgın, bir yandan yoksullukla mücadele eden vatandaşın derdini unutan devlet, İstanbul'un bağrına hançer gibi saplanacak Kanal İstanbul projesi için milletle inatlaşıyor. Ancak daha bu projenin maliyetini hesaplamaktan bile acizler” diye konuştu.

“ERDOĞAN 75 MİLYAR TL DEMİŞTİ; ULAŞTIRMA BAKANI 123 MİLYAR TL DEDİ”

Seyit Torun dan Kanal İstanbul tepkisi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, dün katıldığı bir televizyon programında Kanal İstanbul'un maliyetini 15 milyar dolar, yani 123 milyar TL olarak belirttiğini dile getiren Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 Ocak 2020 tarihinde yaptığı açıklamadaki, “Kanal İstanbul'un inşa maliyeti, birilerinin söylediği gibi 125 milyar lira değil, 75 milyar lira olarak hesaplanıyor” sözlerini anımsattı. 

“MALİYET BU RAKAMLARIN KAT BE KAT ÜZERİNDE”

Torun, şunları kaydetti:

“Kendi bakanı Erdoğan'ı, Erdoğan kendi bakanını yalanlıyor. Sayın Bakan'ın ifade ettiği 15 milyar dolar, Erdoğan'ın maliyet açıkladığı dönemin döviz kuruna göre dahi 90 milyar TL civarında. Uzmanların hesaplarına göre ise maliyet bu rakamların kat be kat üzerinde. Daha maliyet hesabını bile yapamayanlar, bu projenin zararlarına karşı İstanbul'u koruyamaz.”

Kanal İstanbul 6 yıl içinde tamamlanacak!

Kanal İstanbul, dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak!


Geri Dön