25 / 04 / 2024

Seyit Torun'dan İstanbul Boğazı yetkilendirmesine tepki!

Seyit Torun'dan İstanbul Boğazı yetkilendirmesine tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, düzenlediği basın toplantısında İstanbul Boğazı'nda yapılmak istenen yetki devrini eleştirdi...



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü’yü vefatının 12. yılında anarak başladı. Torun, “İnönü, bilim adamı, siyaset adamı kimliğiyle, naif ve nezaketiyle Türk siyasetine ayrı renk katan çok kıymetli bir şahsiyetti.” dedi.

Torun, son günlerde Yerel Yönetimler Yasası’yla ilgili olumlu değişiklikler yapılması beklenirken, konuşulan taslakları çok da olumlu bulmadıklarını ifade etti.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını tarafından oluşturulan taslakta seçilmiş insanların, belediye başkanlarının, meclislerin yetkilerini alarak bunu Saray’a verdiğini savunan Torun, bu kapsamda, İstanbul Boğazı’yla ilgili bir karar alınmaya çalışıldığını, Boğaz’ın imarıyla ilgili yetkinin Saray’a verileceğini söyledi.

Torun, yerel seçimlerde, belediye başkanlarının, meclislerinin seçildiğini, bunların görev ve sorumluluklarının belli olduğunu belirterek, şu şekilde konuştu:

“24 Haziran’da da Cumhurbaşkanını seçtik. Cumhurbaşkanının da görev ve sorumlulukları belli. Şimdi, seçilmiş belediye başkanı ve belediye meclislerinin yetkisini Cumhurbaşkanı Saray’a almak istiyor. Halbuki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra her yerde yeşil alanları artırmaya, geçmişte alınan kararları değiştirerek, yapılaşma izni verilen yerleri tekrar yeşil alana dönüştürmeye çaba harcıyor.”

 “Belediye başkanı atayamayacaksa…”

Torun, belediyelerdeki genel müdür ve yardımcılarının başkan tarafından değil, Çevre ve Şehircik Bakanlığı tarafından atanması konusunun da gündemde olduğunu paylaştı.

“Belediye başkanı eğer çalışacağı bürokratı kendi atayamayacaksa bunun ne anlamı var? Bu belediye nasıl hizmet verecek?” diye soran Torun, bunu da kesinlikle doğru bulmadıklarını vurguladı.  Torun, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığının iktidara imtiyaz tanıyacak birkaç konuda yasa değişikliği yaparak süreci bitirmek istediğini ileri süren Torun, “Bizim önerimiz şu, belediye başkanlarımız ciddi sorunlar yumağı içinde. Bu, AK Parti’li, CHP’li, MHP’li, İYİ Parti’li, diğer belediyeler için de böyle. Bu anlamda daha iyi hizmet verecek, vatandaşımızın da daha iyi hizmet alabileceği bir yasayı ortaya koyalım. Bunun için daha geniş bir çalışma yapalım, zamana yayalım ve bu yasa artık sürdürülebilir olsun.” 

İstanbul Boğazı’nın belediyeden alınmasına tepkiler büyüyor!


Geri Dön