29 / 03 / 2024

kaçak emlakçı

kaçak emlakçı

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2. Başkanı Aytaç Feda, vatandaşları kaçak emlakçılara karşı uyardı. Feda, emlakçıların yüzde 70'inin kaçak olarak çalıştıklarını söyledi.

Kaçak emlakçıların sayısı arttı!

Kaçak emlakçıların sayısında artış yaşandı. Yeni hazırlanan emlak danışmanlığı yasa tasarısı ile bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza!

Emlakçılar, 'korsan' ya da 'ayakçı' olarak tabir edilen fırsatçılara karşı mücadele başlattı. Mersin Oda Başkanı Madenli, sahte emlakçılara para ve hapis cezası verilebileceğinden söz etti.

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

İBB arazilerindeki kaçak yapılar için İBB Emlak Müdürlüğü'nden teklif!

İstanbul’da İBB’ye ait parseller üzerinde kaçak olarak yapılan ve imar barışından faydalanan binlerce yapı, tapusunu alamadı. Çünkü İBB’nin bakanlıktan “yapı kayıt belgesi” almış hak sahiplerine arazileri yasa çerçevesinde doğrudan satma girişimine, AKP-MHP grubundan izin çıkmadı.

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Muğla Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele yapımı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

Kaçak emlakçıların sayısı arttı!

Kaçak emlakçıların sayısında artış yaşandı. Yeni hazırlanan emlak danışmanlığı yasa tasarısı ile bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Kaçak emlakçılığın önüne geçilmeli!

Safa Emlak firma sahibi Hanefi Yaşar, sertifikasız ve ruhsatsız emlakçılığın sektöre büyük darbe vurduğunu belirtti. Yaşar, kaçak emlakçılığın engellenmesi için hükümete düzenleme çağrısı yaptı.

Hacı Ali Taylan: Kaçak emlakçılar mağduriyet yaratıyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, kiracılarla kayıtlı ve devlete vergi ödeyen emlakçıların kaçak emlakçılardan mağdur olduklarını dile getirdi.

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı var!

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı olduğunu belirten Hasan Sungur ülkede emlak sektörünün sorunlarının nasıl çözüleceği yönünde kapsamlı bir çalışmanın sonuna geldiklerini ifade etti.

Konya'da kaçak emlakçılık devri kapanacak!

İstatistiklere göre Konya’da 800 emlakçı var. Kaçak olarak alım-satım ve kiralama yapanların sayısı ise yaklaşık bin 100. Ülke genelinde sayıları 100 bini bulan emlakçılar için köklü değişiklikler öngörülüyor.

kaçak emlakçı Haberi

kaçak emlakçı

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’nci Başkanı Aytaç Feda, emlakçılık yapanların yüzde 70'inin kaçak olduğunu söyledi. Feda, yazlık yerlerde geçici ve çantacı olarak isimlendirdiği emlakçılar için vatandaşları uyardı.

Edirne Portal Gazetesi'nde yer alan habere göre, Feda, “Bunlar mantar gibi yazın çıkarlar. Çantacıdır, bunlar. Kışın kaybolurlar. Yazın sülük gibi yapışır. Orada insanların kanını emerler. Sahil kısımlarında kiraya verdiğiniz evleri, günlük, haftalık, jandarmaya bildirme zorunluluğu var. Bildirmeyenler suç işler. Bunların jandarma tarafından takibi yapılmalı. Çünkü kiraya verilen konutlarda hırsızda kalabilir, kaçakta. Bizim ailelerimizde kalıyor. Yerleşmiş halkta kalıyor. Bunlarla ilgili önlem alınmasında fayda var. Bu önlemi alacak kişiler maliye, bölgenin güvenlik amiri, valilik ve kaymakamlık” açıklamasında bulundu.

Emlakçıların vergi levhası olması gerektiğini ifade eden Feda, ''Ev kiralayacaklar yerleşik yeri olan ve vergi levhası olan...