28 / 03 / 2024

Kaçak yapı nasıl tatil edilir

Kaçak yapı nasıl tatil edilir

Yapının kaçak olarak tespit edilmesinden sonra belediye ya da il özel yönetimlerince yapının o anki durumu saptanıyor. Peki, kaçak yapı tatil zaptı nasıl düzenlenir?

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Bolu'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bolu Belediyesi, Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Beykoz'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul'a bağlı Göksu Mahallesi'nde hazine arazisi üzerine inşa edilen kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Diyarbakır Bağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar İlçesi’nde bulunan kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

İnegöl Belediyesi ilçedeki kaçak yapıları ortadan kaldırıyor! 

Bursa İnegöl Belediyesi ekipleri çevre yolunda inşa edilen kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

Kaçak yapı nasıl tatil edilir Haberi

Kaçak yapı nasıl tatil edilir

Kaçak yapı tatil zaptı nasıl düzenlenir?


Bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanabilmesi için belediyeden proje için ruhsat alması gerekiyor. Ruhsat alındıktan sonra ise, ruhsata ve eklerine göre çalışmaların sürdürülmesi gerekiyor. 


Ruhsat alınmadan ya da ruhsata aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınması gerekiyor. 


Belediyeden ruhsat alınmadan başlanan yapılar, kaçak inşaat olarak nitelendiriliyor. Kanunen ruhsat alınmadan başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığının tespit edilmesi halinde, yapı mühürlenerek inşaat durduruluyor.


Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılıyor. Bu tebligatın bir nüshasıda muhtara bırakılıyor. Peki, kaçak yapı tatil zaptı nasıl düzenlenir?


Yapının kaçak olarak tespit edilmesinden sonra belediye ya da il özel yönetimlerince yapının o anki durumu...