25 / 04 / 2024

kadastro parsel bilgileri sorgulama

kadastro parsel bilgileri sorgulama

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü' nün yürüttüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi ( MEGSİS ), tapu kayıtlarını elektronik ortama taşırken, kadastro parsel bilgilerini de yatırımcının bilgisine sunuyor...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu Kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? TKGM parsel sorgulama sayfası

Tapu Kadastro parsel sorgulama işlemi, bir taşınmaz almayı planlayan vatandaşların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir ve üç farklı yolla yapılabilmektedir. İşte, TKGM parsel sorgulama sayfası ve Tapu Kadastro parsel sorgulama hakkında merak edilen detaylar…

Parsel nedir?

Tapu ve Kadastro ile ilgili terimler arasında ada pafta parsel yer alıyor. Peki, ada pafta parsel nedir? Ada nedir? Parsel nedir? İşte tüm merak edilenler...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa sahibi olanlar ve yeni arazi, arsa alacaklar için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden verilen tapu parsel sorgulama hizmeti büyük kolaylıklar sağlıyor. Peki, Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Parsel sorguda 2018 satışları açıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması ekranındaki Analiz menüsüne 2018 yılı verileri hizmete açıldı.

Kadastro güncellenmesiyle parsel sınırları değişecek!

Kadastronun güncellenmesi yönetmeliği 2018 yılının Ekim ayında resmi gazetede yayımlandı. Harita ve Kadastro Mühendisi ve Avukat Recep Baki, kadastro çalışmaları hakkında bilinmeyenleri anlattı. 

TKGM Parsel Sorgulama'ya yeni özellik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması'na "ANALİZ" seçeneği eklendi. Bu düzenleme ile gayrimenkuldeki belirsizlik ortadan kalkacak.

Tapu ve parsel sorgulama işlemleri akıllı telefonlarda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ve parsel sorgulama işlemlerinin akıllı telefonlardan hızlıca takip edileceği uygulamayı hizmete sundu.

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bunun için Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programına giriş yapılması gerekiyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri!

Bir taşınmaz malın tapu bilgileri kapsamında ada, pafta ve parsel numaraları yazıyor. Ada pafta parsel numarasından adres bulunabiliyor. Peki, bu numaralar ile adres nasıl bulunur? İşte ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri..

kadastro parsel bilgileri sorgulama Haberi

kadastro parsel bilgileri sorgulama

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün MEGSİS sistemi, kadastro bilgilerini internete taşıyarak yatırımcılara sunuyor. MEGSİS sayesinde yatırım yapılacak arazinin zemin ve imar bilgilerine ulaşılabilecek.


TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS), tapu kayıtlarını elektronik ortama taşırken, kadastro parsel bilgilerini de yatırımcının bilgisine sunuyor. Sistemle imar planlarına ilişkin veriler elektronik ortama yüklenerek, arazi satın almak isteyen kişi ya da yatırımcının kullanımına açılacak. Herhangi bir fabrika arazisi almak isteyen işadamı, sistem tam olarak devreye girince zemin bilgilerinin yanı sıra detaylı imar notlarına da ulaşabilecek. İmar notlarında yeşil alan, ticari alan gibi bilgilere erişebilmenin yanı sıra gayrimenkulün yola yakınlığı veya bölgedeki yapılaşma yoğunluğuna ilişkin bilgiler de görülebilecek. MEGSİS kapsamında kadastro bilgilerinin yüklenmeye devam ettiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, henüz uygulamaya...