26 / 04 / 2024

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı son durum

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı son durum

Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı projesi için ÇED süreci başladı. Proje 4 milyar 653 milyon 264 bin TL'ye mal olacak.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un batısına ilk metro geliyor! Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın yüzde 25'i tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın müjdesini vererek, hatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son durum!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sultanbeyli metrosu 2022'de açılacak...

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı 10 maddede tüm detaylarıyla!

İnşaatına başlana Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı nereden geçecek? Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı kaç istasyondan meydana geliyor? Anadolu Yakası'nın yeni metro hattı hangi hatlara entegre edilecek? İşte Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı 10 maddede tüm detaylarıyla...

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı nereden geçecek? Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Proje hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı...

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nın en değerli bölgesi!

Endeksa, inşaat çalışmalarına tekrar başlanılan ve 2022'nin son çeyreğinde açılması planlanan Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın çevresindeki mahallelerde yer alan konut satış fiyatlarını açıkladı...

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı son durum Haberi

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı son durum

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattı için ÇED süreci başladı. Proje 4 milyar 653 milyon 264 bin TL'ye mal olacak.

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattı 18.4 kilometre uzunluğa sahip olacak. Kadıköy, Ataşehir, Sancaktepe ve Sultanbeyli İlçelerini kapsayan metro hattının inşaatı 46 ayda tamamlanacak.

Sultanbeyli-Kadıköy metrosu İncirli-Söğütlüçeşme, Metrosu ile Altunizade İstasyonu’nda Kazlıçeşme Söğütlüçeşme Metrosu ile Esatpaşa İstasyonu’nda fiziksel olarak birleşerek Avrupa yakasına erişim imkanı tanıyacak. Diğer taraftan yapım çalışmaları devam eden Göztepe-Ümraniye, Dudullu- Bostancı ve ÇekmeköySultanbeyli Metro hatları ile de entegrasyon yapması planlanıyor. 

Proje konusu hattın aynı zamanda Samandıra bölgesinde planlanan İstanbul-Adapazarı Hızlı Tren Hattı Anadolu İstasyonu ile bağlantı yapacak şekilde planlaması yapıldı.

Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı İstasyonları


1. Esatpaşa İstasyonu
2. Finans Merkezi İstasyonu
3. Ataşehir İstasyonu
4. Türk-İş Blokları İstasyonu
5. Ferhatpaşa İstasyonu 
6. Samandıra İstasyonu
7. Veysel Karani İstasyonu 

Kadıköy...