25 / 04 / 2024

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.



2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye genelinde devam eden metro çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti hükümeti döneminde toplam 12,2 kilometre kent içi raylı sistem hattını tamamlayıp milletin hizmetine sunduklarını söyleyen Karaismailoğlu, "İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Antalya'da hayata geçirdiğimiz metrolarla bugüne kadar 874 milyon yolcu taşındı. 270 milyon saat zamandan, 250 bin ton yakıttan tasarruf ettik. Karbon emisyonunda 138 bin ton azalma sağladık" dedi. 


Kent içi raylı sistemlerinde devam eden 9 projenin tamamlanmasıyla ekonomiye 10,8 milyar lira katkı sağlanacağını dile getiren Karaismailoğlu, ülke genelinde kent içi raylı sistem şebekesinin önemli bir kısmının bakanlık tarafından üstlendiğini anımsattı. 

Son olarak Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metrosunu İstanbul Büyükşehir Belediyesinden devralarak çalışmalara başladıklarını söyleyen Karaismailoğlu, "İstanbul'un bir başka uluslararası havalimanı Sabiha Gökçen. Burayı da metro hatlarına entegre ediyoruz. Kadıköy-Kartal-Kaynarca Raylı Sistem Hattı'nı, 7,4 kilometre uzunluktaki bu hatla Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayacağız. Yüzde 87 fiziki gerçekleşme kaydettik. Bu projemizi de 2021 yılı sonunda bitirmeyi planlıyoruz" dedi. 
 

Adil Karaismailoğlu: 2023'te demir yolu yatırım payı yüzde 60 olacak!


Geri Dön