26 / 04 / 2024

kadıköy meydan

kadıköy meydan

230 bin metrekarelik bir alan üzerinde düzenlenecek olan Kadıköy Meydan projesi ile Rıhtım Caddesi’ndeki trafik yer altına indirilecek, sahil şeridi yeniden düzenlenecek. İşte yeni Kadıköy Meydanı'ndan görüntüler...

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Kadıköy Altıyol'daki kafeler yıkıldı!

İstanbul'un Kadıköy ilçesi Altıyol meydanındaki bazı kafeler sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Ünlü markaların bulunduğu arsanın yeşil alan olarak düzenleneceği belirtildi.

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış!

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış. Kadıköy Meydanı'ndaki eski hal binası Atatürk Kültür Merkezi olarak tahsis edilmiş, binanın ilk iki katı konservatuvar binasına ayrılmış.

Kadıköy Moda'ya yat limanı mı yapılıyor?

Kadıköy Kent Dayanışması, İBB 'nin Kadıköy meydan projesine eklenen 3. aşama ile moda sahilinin doldurularak yat limanı yapılacağını iddia etti. Dolgu alan yapılmasının ekolojik dengeyi bozacağı açıklandı.

1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!

1981 yılında İstanbul Belediyesi, Kadıköy - Bostancı arasında özel otobüs yolu yapacakmış. Özel otobüs yolu projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak belediyeye göndermiş ve Kadıköy Meydanı da yeniden düzenlenecekmiş.

Kentplus Kadıköy Fikirtepe nerede?

Kentplus Kadıköy Fikirtepe nerede sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Kentplus Kadıköy 'de açık yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, koşu yürüyüş parkuru, spor tesisi, meydan konseptli çarşı, açık-kapalı otopark bulunuyor...

Kentplus Kadıköy Fikirtepe!

Kentplus Kadıköy Fikirtepe projesinde açık-kapalı otopark, açık yüzme havuzları, açık-kapalı çocuk oyun alanları, koşu / yürüyüş parkuru, spor tesisi, meydan konseptli çarşı, vale, kuru temizleme hizmetleri yer alıyor...

Kadıköy Altıyol'daki Boğa 150 yaşında!

Kadıköy Altıyol meydanında bulunan ve Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Boğa Heykeli, 150 yaşına girdi. Peki Kadıköy'ün simgesi haline gelen Boğa heykelinin hikayesi nedir? Boğa, Kadıköy Altıyol'a ne zaman, nasıl ve nereden gelmiştir?..

Carl's Jr Kadıköy şubesi açıldı!

Kadıköy'de Fast-Casual restaurant Carl's Jr. 8. şubesini dün Kadıköy Bahariye şubesi olarak; General Asım Gündüz Caddesi (Boğa Meydanı'nda) açtı. Carl's Jr. ilk şubesini Şişli Cevahir AVM'de açmıştı...

Haydarpaşa Garı ve Kadıköy Meydan projesine Kadıköy Belediyesi itiraz etti!

Geçtiğimiz günlerde Haydarpaşa Garı otel projesi ve Kadıköy Meydan projesi açıklanmıştı. Kadıköy Belediyesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projeler hakkında açıklamasına karşılık tepkilerini Twitter hesabından duyurdu...

Kadir Topbaş Kadıköy Meydan projesini tanıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile birlikte Fikirtepe' de dönüşümü başlatan Başkan Kadir Topbaş, dünyanın gıptayla izleyeceği Kadıköy Meydan Projesi'ni de hayata geçireceklerini müjdeledi.

İşte yeni Kadıköy Meydanı!

230 bin metrekarelik bir alan üzerinde düzenlenecek olan Kadıköy Meydan projesi ile Rıhtım Caddesi’ndeki trafik yer altına indirilecek, sahil şeridi yeniden düzenlenecek. İşte yeni Kadıköy Meydanı'ndan görüntüler...

kadıköy meydan Haberi

kadıköy meydan

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kadıköy Meydan Projesi'nin detaylarını açıkladı. 


230 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleştirilecek olan Kadıköy Meydan Projesi kapsamında 60 bin metrekarelik kısım yayalaştırılacak. 


Kadıköy Meydan Projesi'ndeki yayalaştırılacak kısım Kadıköy Sahili, Metro İstasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, Vapur İskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki bölüm.


Kadıköy Meydan Projesi kapsamında ayrıca Başöğretmen Atatürk Anıtı korunacak ve çevresi yeşillendirilecek. 


Seyir terasları, yürüyüş yolları, bisiklet yollarının yanı sıra Rıhtım Caddesi’ndeki trafik yer altına alınacak ve sahil şeridi de yeniden düzenlenecek. 















































Kübra...